Nutriční hodnoty (Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 255 kJ / 1 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,32 g |
| Tuky | 185,57 g |
| – nasycené | 90,84 g |
| – nenasycené | 90,81 g |
| –– mononenasycené | 75,13 g |
| –– polynenasycené | 15,69 g |
| ––– omega 3 | 2,27 g |
| Vláknina | 28,36 g |
| Cholesterol | 283 mg |
| Sodík | 2,21 g |
| Sůl | 5,40 g |
| Sacharidy | 44,40 g |
| – cukry | 28,38 g |
| ––– laktóza | 8,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hovězího (falešné svíčkové) | ||
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 300 g 300 g celeru | Celer bulva čerstvá | 300 g |
| 300 g 300 g mrkve | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 100 g 100 g uzené domácí slaniny | Špek | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 20 kuliček 20 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 50 kuliček 50 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 1 kostka 1 kostka domácího mraženého demi glace, nebo gelového bujónu | ||
| 200 ml 200 ml smetany na vaření (12%) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 100 ml 100 ml horké vody | Voda | 100 ml |