Nutriční hodnoty (Jablkový koláč s mandlemi a ricottou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 929 kJ / 4 524 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 71,88 g |
| Tuky | 154,70 g |
| – nasycené | 59,07 g |
| – nenasycené | 86,73 g |
| –– mononenasycené | 56,33 g |
| –– polynenasycené | 30,40 g |
| ––– omega 3 | 1,04 g |
| Vláknina | 27,50 g |
| Cholesterol | 821 mg |
| Sodík | 451 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 652,58 g |
| – cukry | 271,73 g |
| ––– laktóza | 10,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce tuku (Hery) | Margarín | |
| 300 g 300 g ricotty | Ricotta | 300 g |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 2/3 hrnku 2/3 hrnku mletých mandlí (150 ml) | Mandle loupané mleté | 166.6666716337204 g |
| 500 g 500 g jablek (i více) | Jablko čerstvé | 500 g |
| skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská | |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mletých mandlí | Mandle loupané mleté | 125 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| tuk na vymazání pekáče | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |