Nutriční hodnoty (Jablečný závin s mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 752 kJ / 3 765 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,50 g |
| Tuky | 171,03 g |
| – nasycené | 42,45 g |
| – nenasycené | 121,03 g |
| –– mononenasycené | 78,93 g |
| –– polynenasycené | 42,10 g |
| ––– omega 3 | 3,29 g |
| Vláknina | 41,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 839 mg |
| Sůl | 1,96 g |
| Sacharidy | 465,70 g |
| – cukry | 118,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 250 g 250 g ztuženého tuku nebo 100 ml oleje | Margarín | 250 g |
| 180 ml 180 ml vody | Voda | 180 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 kg 1 kg jablek (bez slupek a jadřinců) | Jablko čerstvé | 1000 g |
| cukr moučka | Cukr bílý | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| lískové oříšky | Lískový ořech | |
| nasekané mandle podle potřeby (lze použít i hrozinky) | Mandle loupané |