Perníkový závin
Klasický staročeský moučník krásně voní perníkovým kořením a rumem. Závin z perníkového těsta naplníme povidly a ořechy. Tyto chutě k sobě pěkně ladí a jistě si na nich pochutnáte i vy.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve smícháme všechny sypké suroviny a do nich zamícháme 1 vejce, med, mléko a rum. Vypracujeme hladké těsto, které uložíme na 60 minut do lednice.
Krok 2: Těsto rozdělíme na 2 poloviny, z každé vyválíme obdélníkový plát.
Krok 3: Spodní část plátu potřeme polovinou povidel a posypeme polovinou ořechů, přeložíme a konce přimáčkneme. Povrch potřeme vejcem a dáme péci na 180 °C asi 30 minut.
Krok 4: Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme.
Zveřejněno 11. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk5Lp
Moje poznámka
Perníkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk5Lp
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 14 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 15 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 41 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 51 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 2 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 3 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med tekutý,
vejce,
prášek do perníku,
mléko,
rum,
kakao,
koření do perníku,
povidla švestková,
ořechy vlašské
Komentáře (1)