Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná buchta s mletým mákem

Když nemáte dostatek času a nevíte jaký moučník připravit, tato jemná buchta s mletým mákem vám přijde vhod. Všechny suroviny spojíme do hladkého těsta a upečeme. Do hodinky můžete vařit kávu a podávat tuto chutnou buchtu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

forma 25x25 cm

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme žloutky a bílky. Předehřejeme troubu na 170 °C. Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, do které za stálého šlehání přiléváme rozpuštěné zchladlé máslo a ještě 5 minut šleháme. Krok 2: Dále již za stálého míchání vařečkou přisypeme mouku, smíchanou s mákem, přilijeme mléko, vmícháme tuhý sníh z bílků, vyšlehaný se špetkou soli a vše zamícháme v řídké těsto. Krok 3: Formu (25x25 cm) vyložíme papírem na pečení, nalijeme těsto a pečeme na 170°C přibližně 30 minut.

TIP: 22 receptů na makové dobroty

Zveřejněno 4. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná buchta s mletým mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29EV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná buchta s mletým mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29EV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, mák mletý, cukr moučkový, máslo, mléko, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu