
Rychlý švestkový koláč s mákem
Recept ještě nebyl hodnocenKoláč na plech z litého těsta je rychlejší a jednodušší alternativou klasických kynutých. Varianta se švestkami, mákem a křupavou drobenkou je královnou mezi podzimními…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 333 kJ / 558 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 41,50 g |
– nasycené | 3,50 g |
– nenasycené | 31,00 g |
–– mononenasycené | 7,00 g |
–– polynenasycené | 24,00 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 21,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Koláč na plech z litého těsta je rychlejší a jednodušší alternativou klasických kynutých. Varianta se švestkami, mákem a křupavou drobenkou je královnou mezi podzimními…
Do misky dáme suroviny na drobenku a mnutím mezi prsty propracujeme tak, aby byla drobenka drobivá.Cuketu a švestky očistíme, švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Cuketu i…
Drobenkové koláče jsou velmi oblíbené zejména kvůli své jednoduché a rychlé přípravě. Nejčastěji se plní tvarohem nebo ovocem. Co takhle spojit tvaroh, ovoce a mák?…
Správný makovník by měl být kyprý a vláčný. To je i ten náš, na který vám uvádíme recept. Velkou výhodou je hrnečková příprava, díky které nebudete potřebovat nic jiného…
Změklé máslo utřeme s vejci a cukrem, vmícháme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme mléko a vypracujeme vláčné, přiměřeně husté těsto,…
Ovoce začíná mít poctivou plnou chuť a byl by hřích toho nevyužít. Připravte si s námi českou klasiku v podobě babiččiných blbounů. Kynuté ovocné knedlíky jsou v sezóně…
Babiččiny buchty tak, aby je zvládl i ten, kdo chce kynuté buchty péct úplně poprvé. Podrobné postupy jsou požehnáním pro všechny začátečníky. Babiččiny buchty můžete…
Klasická vařená maková náplň je základem mnoha klasických českých moučníků. Využijete ji například do závinů, hřebenů, buchet nebo šátečků. Výborná je také na frgále…
Do střední misky rozklepneme vejce, přidáme cukry, vlahé rozpuštěné máslo, špetku soli, mléko a promícháme metličkou. Přidáme prosátou mouku s práškem a ručně zpracujeme…
Kynutý, makový, dokonalý. Takový je tento nadýchaný závin, který si můžete připravit jen tak ke kávě, nebo jako základ sladké snídaně. Rozpis je na dva záviny, ale ani…
Chystáte se upéct moučník, ale váháte mezi tradiční bábovkou nebo zdravým makovcem? Vyzkoušejte upéct makovou bábovku podle našeho receptu. Po upečení ji můžete…
Dortovou formu o průměru cca 25 cm nebo menší pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Švestky přepůlíme a vypeckujeme nebo kompotované necháme okapat.Do mísy…
Kdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou. Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Podrobný rozpis na nádivky vám pomůže…
Německý makový koláč s tvarohem zaujme už na první pohled a co teprve, když ho ochutnáme. Pod čepičkou z křehkého máslového těsta se skrývá bohatá vrstva tvarohové…
Listové těsto rozválíme na obdelník ( mražené necháme, pochopitelně, předem rozmrazit ) Rozválený plát posypeme polovinou máku, smíchaného s moučkovým cukrem. Pokud…
Jednoduchý moučník plný máku bude vláčný díky jablkům, která nastrouháme do těsta. Makovec můžeme provonět citronovou kůrou či skořicí a po upečení polít citronovou…
Švestky omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme (množství podle velikosti plechu). Plech vyložíme pečícím papírem nebo podložkou na pečení. Zapneme troubu na 170-180°C…
Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme, vmícháme 2 lžíce rozpuštěného másla a uchováme v teple.Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a na másle podusíme doměkka, cca po 5min.…
Mezi jedno z nejoblíbenějších sladkých jídel našich rodičů a prarodičů patří bramborové šulánky, nejčastěji s mákem. Pomalu upadají v zapomnění, což je veliká škoda.…
V nádobě smícháme mouku s práškem do pečiva, cukr, vanilkový cukr, žloutky, máslo nebo Heru a kysanou smetanu. Utvoříme těsto a dobře ho propracujeme. Rozdělíme na…
Příprava makového závinu podle tohoto receptu je snadná, těsto z několika málo surovin je hotové za pár minut. Náplň voní nejen mákem a povidly, ale i čokoládou a…
Rozdrobené droždí vmíchejte do vlažného mléka, přidejte trochu cukru a nechte na teplém místě asi 15 minut vzejít. V míse promíchejte s moukou, vejci, zbylým cukrem,…
V domácí pekárně: Všechny suroviny na těsto vložíme do formy pekárny (v pořadí tekuté, suché) a na uhnětení těsta použijeme program bez předehřevu. Vodu přidávejte…
Škubánky jsou pokrmem našich babiček a prababiček. Velmi levné jídlo, z několika málo surovin, a tak dobré! Škubánky můžeme připravit naslano nebo nasladko, jako v tomto…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 14. 8. 2022 09:47
Přidáno 13. 8. 2022 20:11
Přidáno 13. 8. 2022 17:17