Luxusní a rychlý makovník
Recept ještě nebyl hodnocenToužíte po kyprém a vláčném makovníku? Vyzkoušejte tento osvědčený hrníčkový recept. Těsto stihnete ušlehat dřív než se zahřeje trouba a výsledkem je skvělý moučník, na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 333 kJ / 558 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
| Tuky | 41,50 g |
| – nasycené | 3,50 g |
| – nenasycené | 31,00 g |
| –– mononenasycené | 7,00 g |
| –– polynenasycené | 24,00 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 21,00 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Toužíte po kyprém a vláčném makovníku? Vyzkoušejte tento osvědčený hrníčkový recept. Těsto stihnete ušlehat dřív než se zahřeje trouba a výsledkem je skvělý moučník, na…
Potřebujete výbornou a osvědčenou náplň do štrúdlu nebo koláčů? Vyzkoušejte makovou náplň podle osvědčeného receptu. Mák v této úpravě je opravdu lahodná záležitost.…
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta jsou velmi snadné a chutné. Těsto připravujeme bez kynutí a díky máslu je po upečení krásně křehké. V makové náplni je…
Pokud chcete potěšit rodinu vzhledově zajímavým moučníkem, připravte tyto makové řezy. Příprava je jednoduchá, hladké těsto na plechu se v průběhu pečení rozdělí na…
Babiččiny buchty tak, aby je zvládl i ten, kdo chce kynuté buchty péct úplně poprvé. Podrobné postupy jsou požehnáním pro všechny začátečníky. Babiččiny buchty můžete…
Klasická vařená maková náplň je základem mnoha klasických českých moučníků. Využijete ji například do závinů, hřebenů, buchet nebo šátečků. Výborná je také na frgále…
Kdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé…
Kynutý, makový, dokonalý. Takový je tento nadýchaný závin, který si můžete připravit jen tak ke kávě, nebo jako základ sladké snídaně. Rozpis je na dva záviny, ale ani…
Ze spojení bábovky a makovce budete nadšeni. Krásně vláčná a nadýchaná maková bábovka vám zpříjemní odpoledne na zahradě, ale skvěle poslouží i jako svačina na výlet. Po…
Víte, že mák je pro svůj vysoký obsah vápníku řazen mezi superpotraviny? Byla by tedy škoda si ho nedopřávat. Zkuste ho do svého jídelníčku zařadit právě teď v…
Koláč na plech z litého těsta je rychlejší a jednodušší alternativou klasických kynutých. Varianta se švestkami, mákem a křupavou drobenkou je královnou mezi podzimními…
Svatomartinské rohlíčky z těsta, které nemusí kynout, zvládnete připravit na poslední chvíli. Těsto je krásně křehké a dobře se s ním pracuje. Naplnit můžete makovou,…
Mezi jedno z nejoblíbenějších sladkých jídel našich rodičů a prarodičů patří bramborové šulánky, nejčastěji s mákem, cukrem a máslem. Pomalu však upadají v zapomnění.…
Ovoce začíná mít poctivou plnou chuť a byl by hřích toho nevyužít. Připravte si s námi českou klasiku v podobě babiččiných blbounů. Kynuté ovocné knedlíky jsou v sezóně…
Většina z nás zná tenhle veliký nadýchaný knedlík plněný povidly jako specialitu rakouských horských restaurací. Zkuste si ho ale udělat i Vy jen tak doma podle tohoto…
Jednoduchý moučník plný máku bude vláčný díky jablkům, která nastrouháme do těsta. Makovec můžeme provonět citronovou kůrou, nebo skořicí. Po upečení stačí polít…
Pro milovníky máku a nadýchaných dezertů je tento recept ideální volbou. Rakouský makovec bez mouky je krásně vláčný a šťavnatý, a mohou si jej dopřát i ti, kteří nesmí…
Německý makový koláč s tvarohem zaujme už na první pohled a co teprve, když ho ochutnáme. Pod čepičkou z křehkého máslového těsta se skrývá bohatá vrstva tvarohové…
Název škubánky toto jídlo dostalo od způsobu jejich sevírování. Původně se lžící vykrajovaly bochánky, které se škubnutím ruky v zápěstí pokládaly na talíř. Dnes je…
Drobenkové koláče jsou velmi oblíbené zejména kvůli své jednoduché a rychlé přípravě. Vyzkoušejte tento lahodný koláč se švestkami, mákem a tvarohem. Výsledná chuť a…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Máslo, cukr a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme marmeládu a zašleháme.V míse smícháme mouku, mák a kypřicí…
Maková náplň provoněná skořicí, hřebíčkem a rumem spojuje tradiční chuť máku s jemností jogurtu. Sladké rozinky ji příjemně zjemní a vytvoří lahodnou směs, která se…
Celý rok se těšíme na podzimní úrodu švestek. Sladké švestky jsou oblíbenou náplní koláčů a mák k nim bezpochyby patří. Tato kombinace ve spojení s nadýchaným těstem…