Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Někdy je potřeba odlehčit našemu organismu a připravit lehké jídlo. K tomu se skvěle hodí těstoviny doplněné tuňákem a vejci. Křepelčí vajíčka obsahují méně cholesterolu než slepičí, zato dvojnásobek vitaminů.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 663 kJ / 636 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,59 g |
Tuky | 21,51 g |
Vláknina | 3,75 g |
Cholesterol | 33 mg |
Sodík | 204 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 93,23 g |
Postup přípravy
Po uvaření rozmačkáme vidličkou a dáme stranou. Krok 2: Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do změknutí. Krok 3: Mezitím si připravíme majonézu, kterou přidáme k rajskému protlaku a pořádně promícháme. Krok 4: Uvařené těstoviny scedíme, přidáme k nim tuňáka i se šťávou, rozmačkaná vejce a směs majonézy a protlaku. Krok 5: Promícháme a necháme vychladit v lednici, alespoň na 1-2 hodiny.
Zveřejněno 15. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z68yR
Moje poznámka
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z68yR
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 18 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 21 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 23 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Třená bublanina s třešněmi
Moanka před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
Tomas1976 před 1 hodinou
Brusinky z rybízu
Vlasti80 před 2 hodinami
Marmeláda z červeného rybízu
Vlasti80 před 3 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 4 hodinami
Tvarohová bublanina
JanaK24 před 5 hodinami
Kedlubnový salát s mrkví
Mamma před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 16 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 16 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 17 hodinami
Suroviny:
tuňák ve vlastní šťávě,
vajíčka křepelčí,
těstoviny,
majonéza,
protlak rajčatový,
sůl
Komentáře (2)