Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstovinový salát s tuňákem a vejcem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Někdy je potřeba odlehčit našemu organismu a připravit lehké jídlo. K tomu se skvěle hodí těstoviny doplněné tuňákem a vejci. Křepelčí vajíčka obsahují méně cholesterolu než slepičí, zato dvojnásobek vitaminů.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 663 kJ /
636 kcal
Bílkoviny15,59 g
Tuky21,51 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 33 mg
Sodík 204 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy93,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě po dobu cca 3-5 minut.
Po uvaření rozmačkáme vidličkou a dáme stranou. Krok 2: Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do změknutí. Krok 3: Mezitím si připravíme majonézu, kterou přidáme k rajskému protlaku a pořádně promícháme. Krok 4: Uvařené těstoviny scedíme, přidáme k nim tuňáka i se šťávou, rozmačkaná vejce a směs majonézy a protlaku. Krok 5: Promícháme a necháme vychladit v lednici, alespoň na 1-2 hodiny.

TIP: Desatero: křepelčí vajíčka - rady a tipy

Zveřejněno 15. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstovinový salát s tuňákem a vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z68yR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstovinový salát s tuňákem a vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z68yR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tuňák ve vlastní šťávě, vajíčka křepelčí, těstoviny, majonéza, protlak rajčatový, sůl

Přidat fotografie receptu