Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovec bez mletí máku

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 1. 2009 20:36

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie27 028 kJ / 6 460 kcal
Bílkoviny133,06 g
Tuky324,87 g
Vláknina61,00 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 564 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy720,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo má rád, může makovec proříznout a namazat ještě marmeládou.

Zdroj: recept mám od své sestry Dáši a ta ho má od své bývalé spolužačky, kde vznikl tudíž nevím.

V každém případě makovec stojí zato.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

7. 2. 2018 20:35

zizala: Jarko, ale dobrý nápad...;-)

hosta hosta

7. 2. 2018 10:42

zizala: nojo, taky tak -- to je jak o tom Daliborovi a houslích, že?:-D:-D

zizala zizala (moderátorka)

7. 2. 2018 06:51

Já si, protože nejsem moc šikovná, nakrájím z korpusu pruhy a ty snadněji prokrojím a namažu. Pak už jen krájím porce.

hosta hosta

6. 2. 2018 22:43

casino: dá se (blbě) nití jako dort a nebo marmeládu trošku naředit (třeba rumem), korpusy probodat vidličkou či špejlí ... no, nějak zaimprovizovat;-)

casino casino

6. 2. 2018 22:33

hosta:
Jj, máte pravdu - prokluzuje. Jako byste měla před sebou ten můj produkt:-D Pekl jsem na zítra a jsem žádostiv, zda se to bude při krájení rozjíždět.
Možná právě proto se makovec určený k prokrojení peče v pekáči a ne na plechu. Nebo snad dokážete pěkně prokrojit třícentimetrový plát co je přes celý plech? :-O Tak dlouhou "šavli" nemám;-( No, možná by to šlo strunou..., ale nemám to odzkoušeno a o úspěšnosti pochybuji:-)

hosta hosta

6. 2. 2018 22:06

casino: u některých moučníků to rozdíl trochu je, protože prokrojené vyšší těsto je vláčnější, poreznější a lépe vsákne marmeládu či krém. Upečený povrch bývá pevnější, sušší a občas ty dvě "vrstvy" spojené náplní prokluzují;-)

casino casino

6. 2. 2018 21:17

A co sůůůl? Chybí sůůůl!
Jana:
Toto tady je patrně už výsledek lidové tvořivosti...;-) vč. namáčení máku:-O
***
Čert ví, kolik to je "1 hrneček":-O
Použil jsem klasickou míru: 1 hrnek = 250ml a těsta bylo na dva plechy 36x32cm (bez skořicový cukr, čokoládový pudink, lžíce kakaa, lžíce skořice, rozinky, čokoládová poleva)
Pekl jsem současně oba plechy při 175°C HV, 15 minut
Po složení plátů na sebe byl marmeládou promazaný makovec 3 cm silný
No, než PROkrajovat jeden silnější plát je pohodlnější spojit marmeládou dva tenčí pláty :yes:
Ááá nééébo každý tenký plát PŘEkrojit napůl a složit půlky na sebe, že :-D

chitkitka

11. 3. 2010 07:45

Tak sem včera tenhle moučník zkoušela :-8 Bála sem se jaký to bude s tím nemletým mákem, ale je fakt moc dobrý a i když je tam kakao, tak ten mák cítit je ;-) A navrch sem ho polila polevou (100g rozpuštěného nebo měkkého másla, 100g cukru moučka, 1 lžíce kakaa, 1 zloutek, 2 lžíce rumu) :-8 To sem si ráno pochutnala :-K

Jana

28. 4. 2009 22:46

Makovec jsem vyzkoušela, ale s přítelem jsme se dohodli, že se tam moc nehodí kakao, protože mák už tam téměř není cítit. Nerada kritizuji, ale toto je náš názor.:-O

Bibinka Bibinka

29. 3. 2009 10:29

Pipre, u nás je velmi oblíbený, je opravdu moc chutný a v receptu i píšu, že kdo chce, může promazat marmeládou a nejlepší je rybízová. Citronová poleva je taky bezvadná, ta čokoládová dodá tomu makovci úplně dortíkovou chuť. Vůbec se nedivím, že si tvoje děti na něm pochutnávají....:-p:-);-)

pipre pipre

28. 3. 2009 21:51

Také jsem kdysi párkrát podobný pekla bez mletí máku, ale i s mletým mákem. Makovec děti milují, jen jsem dávala nahoru citronovou polevu. Někdy i marmeládu dovnitř.

PATRICIE

25. 3. 2009 18:12

MOC JSEM SE TĚŠILA NA MAKOVEC BEZ MLETÍ MAKU ,ALE BYLA JSEM SKLAMANÁ . MEZI ZUBY TO KŘOUPALO JAKO PÍSEK .....

SUPER RECEPT DOPORUČUJI :-!:-//

Bibinka Bibinka

23. 3. 2009 18:11

Když jsem sem recept zadávala byl bohužel bez fotky, protože než jsem makovec stačila vyfotit, byl sežrán:-D:-!Špagetka byla pohotová a fotky dala brzy, tak já dávám dnes s odstupem času. Musím si to pochválit, je moc dobrý a dobře schovaný, aby jsme měli zítra našim přátelům mohli dát tuhle jejich oblíbenou mňamku.:-p;-):yes:

Bibinka Bibinka

23. 3. 2009 10:43

Měsíc uplynul od minulého pečení a už jdu na něj opět- vyžádala si ho návštěva, která zítra přijde, tak není co řešit že:-?:-p:yes:

Bibinka Bibinka

27. 2. 2009 10:37

Jdu na něj:-!dala jsem vybrat jestli perník, nebo makovec a ten zvítězil:-pJenže mám předzvěst, že na ten perník stejně dojde- v neděli přijede návštěva;-):-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: makovec z mletého máku makovec z celého máku makovec recept nejlepší makovec mletý mák makovec z nemletého maku recepty z mletého máku makovec mák mletý mletý mák recepty recept makovec z celeho maku makovec z celeho maku recept jak uvařit mletý mák mák makovec s nemletým makem jak uvařit mak mák recepty recept na makovec recept na makovec z celeho maku makovec celý mák

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, mák, cukr, olej, vejce, prášek do pečiva, cukr skořice, pudink čokoládový, kakao, skořice, rozinky, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Makovec bez mletí máku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpkY