Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota19 968 kJ / 4 773 kcal
Bílkoviny133,06 g
Tuky137,37 g
Vláknina61,00 g
Cholesterol548 mg
Sodík564 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy720,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo má rád, může makovec proříznout a namazat ještě marmeládou.

Zdroj: recept mám od své sestry Dáši a ta ho má od své bývalé spolužačky, kde vznikl tudíž nevím.

V každém případě makovec stojí zato.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Bibinka

7. 2. 2018 21:35

zizala: Jarko, ale dobrý nápad...;-)

hosta

7. 2. 2018 11:42

zizala: nojo, taky tak -- to je jak o tom Daliborovi a houslích, že?:-D:-D

zizala

7. 2. 2018 07:51

Já si, protože nejsem moc šikovná, nakrájím z korpusu pruhy a ty snadněji prokrojím a namažu. Pak už jen krájím porce.

hosta

6. 2. 2018 23:43

casino: dá se (blbě) nití jako dort a nebo marmeládu trošku naředit (třeba rumem), korpusy probodat vidličkou či špejlí ... no, nějak zaimprovizovat;-)

casino

6. 2. 2018 23:33

hosta:
Jj, máte pravdu - prokluzuje. Jako byste měla před sebou ten můj produkt:-D Pekl jsem na zítra a jsem žádostiv, zda se to bude při krájení rozjíždět.
Možná právě proto se makovec určený k prokrojení peče v pekáči a ne na plechu. Nebo snad dokážete pěkně prokrojit třícentimetrový plát co je přes celý plech? :-O Tak dlouhou "šavli" nemám;-( No, možná by to šlo strunou..., ale nemám to odzkoušeno a o úspěšnosti pochybuji:-)

hosta

6. 2. 2018 23:06

casino: u některých moučníků to rozdíl trochu je, protože prokrojené vyšší těsto je vláčnější, poreznější a lépe vsákne marmeládu či krém. Upečený povrch bývá pevnější, sušší a občas ty dvě "vrstvy" spojené náplní prokluzují;-)

casino

6. 2. 2018 22:17

A co sůůůl? Chybí sůůůl!
Jana:
Toto tady je patrně už výsledek lidové tvořivosti...;-) vč. namáčení máku:-O
***
Čert ví, kolik to je "1 hrneček":-O
Použil jsem klasickou míru: 1 hrnek = 250ml a těsta bylo na dva plechy 36x32cm (bez skořicový cukr, čokoládový pudink, lžíce kakaa, lžíce skořice, rozinky, čokoládová poleva)
Pekl jsem současně oba plechy při 175°C HV, 15 minut
Po složení plátů na sebe byl marmeládou promazaný makovec 3 cm silný
No, než PROkrajovat jeden silnější plát je pohodlnější spojit marmeládou dva tenčí pláty :yes:
Ááá nééébo každý tenký plát PŘEkrojit napůl a složit půlky na sebe, že :-D

chitkitka

11. 3. 2010 08:45

Tak sem včera tenhle moučník zkoušela :-8 Bála sem se jaký to bude s tím nemletým mákem, ale je fakt moc dobrý a i když je tam kakao, tak ten mák cítit je ;-) A navrch sem ho polila polevou (100g rozpuštěného nebo měkkého másla, 100g cukru moučka, 1 lžíce kakaa, 1 zloutek, 2 lžíce rumu) :-8 To sem si ráno pochutnala :-K

Jana

28. 4. 2009 23:46

Makovec jsem vyzkoušela, ale s přítelem jsme se dohodli, že se tam moc nehodí kakao, protože mák už tam téměř není cítit. Nerada kritizuji, ale toto je náš názor.:-O

Bibinka

29. 3. 2009 11:29

Pipre, u nás je velmi oblíbený, je opravdu moc chutný a v receptu i píšu, že kdo chce, může promazat marmeládou a nejlepší je rybízová. Citronová poleva je taky bezvadná, ta čokoládová dodá tomu makovci úplně dortíkovou chuť. Vůbec se nedivím, že si tvoje děti na něm pochutnávají....:-p:-);-)

pipre

28. 3. 2009 22:51

Také jsem kdysi párkrát podobný pekla bez mletí máku, ale i s mletým mákem. Makovec děti milují, jen jsem dávala nahoru citronovou polevu. Někdy i marmeládu dovnitř.

PATRICIE

25. 3. 2009 19:12

MOC JSEM SE TĚŠILA NA MAKOVEC BEZ MLETÍ MAKU ,ALE BYLA JSEM SKLAMANÁ . MEZI ZUBY TO KŘOUPALO JAKO PÍSEK .....

SUPER RECEPT DOPORUČUJI :-!:-//

Bibinka

23. 3. 2009 19:11

Když jsem sem recept zadávala byl bohužel bez fotky, protože než jsem makovec stačila vyfotit, byl sežrán:-D:-!Špagetka byla pohotová a fotky dala brzy, tak já dávám dnes s odstupem času. Musím si to pochválit, je moc dobrý a dobře schovaný, aby jsme měli zítra našim přátelům mohli dát tuhle jejich oblíbenou mňamku.:-p;-):yes:

Bibinka

23. 3. 2009 11:43

Měsíc uplynul od minulého pečení a už jdu na něj opět- vyžádala si ho návštěva, která zítra přijde, tak není co řešit že:-?:-p:yes:

Bibinka

27. 2. 2009 11:37

Jdu na něj:-!dala jsem vybrat jestli perník, nebo makovec a ten zvítězil:-pJenže mám předzvěst, že na ten perník stejně dojde- v neděli přijede návštěva;-):-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: makovec z mletého máku makovec z celého máku makovec recept nejlepší makovec mletý mák makovec z nemletého maku recepty z mletého máku makovec mák mletý mletý mák recepty recept makovec z celeho maku makovec z celeho maku recept jak uvařit mletý mák mák makovec s nemletým makem jak uvařit mak mák recepty recept na makovec recept na makovec z celeho maku makovec celý mák

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, mák, cukr, olej, vejce, prášek do pečiva, cukr skořice, pudink čokoládový, kakao, skořice, rozinky, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Makovec bez mletí máku

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpkY