
Cuketový perník
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máme přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujeme. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. Upéct si ho můžeme nejen v pohodlí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 452 kJ / 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud máme přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujeme. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. Upéct si ho můžeme nejen v pohodlí…
Hrnečková klasika našich babiček - litý švestkový koláč. Těsto se díky své konzistenci krásně rozprostře na plechu. Vláčnost mu dodává šťavnatá náplň ze švestek. Navrchu…
Ovocné knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné a každý je má rád. Těsto z tvarohu je jednoduché, rychlé a chutné. Tyto ovocné knedlíky zvládnou i méně zkušení.
Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože…
Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozpůlíme. Připravíme si drobenku, zapneme troubu a necháme ji vyhřát na 175°C. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem. To vše si připravíme…
Koláč na plech z litého těsta je rychlejší a jednodušší alternativou klasických kynutých. Varianta se švestkami, mákem a křupavou drobenkou je královnou mezi podzimními…
Všechny suroviny umícháme v hladké těsto.Rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech.Poklademe ovocem. Kyselejší ovoce můžeme prosladit.…
Oloupanou cuketu nastrouháme najemno. Osolíme, necháme vypotit a pořádně vymačkáme vodu.Do mísy dáme mouku, sodu, vejce, cuketu a dle potřeby sůl. Promícháme a začneme…
Cuketa je úžasná zelenina, která má všestranné využití. Klasickou buchtu jistě znáte, ale zkoušeli jste upéct koláč? Nejlepší je s ovocem a drobenkou, který můžete…
Vlasy jsou korunou ženy - a drobenka je zase korunou dobrého koláče! Sladká a křupavá tečka se nejlépe hodí k moučníkům s kyselejší náplní, ale dobře sedne třeba i na…
Domácí perníkové řezy jsou velmi oblíbeným moučníkem. Jablkový perník bude díky jablkům vláčný . Když ho vylepšíte dobrou polevou, bude skoro sváteční. Jablkový perník…
Přerůstají vám cukety přes hlavu? Zahrádky se zbláznily a člověk má pocit, že stačí trochu zaspat a cukety se z malých krásek promění v obří palice. A pak přijde řada…
Hrnečková klasika našich babiček - litý borůvkový koláč. Těsto se díky své konzistenci krásně rozprostře na plechu. Vláčnost mu dodává šťavnatá náplň z borůvek. Navrchu…
Cuketové placičky jsou v letní sezoně často vyhledávaným a oblíbeným receptem. Nejsou nijak složité a uspokojí mlsné jazýčky všech strávníků. Recept si mohou přizpůsobit…
Do mísy dáme smetanu, vejce a prošleháme metličkou. Přisypeme zbytek přísad a umícháme hladké těsto. Pokud se vám bude zdát husté, přilijte trošku mléka. Připravíme…
Cuketu nastrouháme na hrubo a smícháme s moukou, vejci a zbylými surovinami. Pokud bude těsto tužší, přilijeme trochu mléka.Těsto vylijeme na plech s vyšším okrajem,…
Rychlá jednoduchá hrníčková bábovka, kterou můžete upéct ke snídani pro rodinu i ke kávě pro návštěvu. Připravit ji zvládnete s minimem nádobí třeba i na chalupě. Díky…
Určitě znáte klasický sypaný koláč s pudinkem. Tento recept se mu hodně podobá, ale je připravený s tvarohovou náplní a šťavnatým ovocem. Příprava je velmi jednoduchá a…
Do slaného koláče spotřebujeme i starší, přerostlé plody cuket. Koláč voní anglickou slaninou, česnekem a sýrem, ale můžeme do něj přidat podle chuti to, co máme zrovna…
Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Je vláčná, nadýchaná, voňavá po kakau a prolitá tvarohovou náplní, přesně takovou nám pekly naše…
Se švestkami se dá v kuchyni kouzlit, ale klasika nikdy neomrzí. Upečte si s námi tradiční český koláč, ve kterém drobenka a skořice nesmí chybět. Tento hrnkový recept…
Máslo utřeme s cukrem a postupně po jednom přidáváme žloutky. Do směsi přidáme tvaroh, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a promícháme.V jiné míse smícháme prosátou…
V hluboké míse smícháme strouhanou cuketu, vejce, koření a cukr. Mouku smícháme se sodou a práškem do pečiva. Do směsi pak střídavě přidáváme olej a mouku.Bábovkovou…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 14. 8. 2022 09:47
Přidáno 13. 8. 2022 20:11
Přidáno 13. 8. 2022 17:17