Bruschetta s rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenBruschetta je typický italský předkrm, známý již po celá staletí. Dokřupava opečený toust připravíme s rajčatovou směsí, provoněnou česnekem, bazalkou a parmezánem. Bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 982 kJ / 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,20 g |
Tuky | 1,10 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 0,70 g |
–– mononenasycené | 0,60 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 47,70 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bruschetta je typický italský předkrm, známý již po celá staletí. Dokřupava opečený toust připravíme s rajčatovou směsí, provoněnou česnekem, bazalkou a parmezánem. Bude…
Křupavá, dozlatova upečená bageta vonící máslem, česnekem a bylinkami. Skvěle se hodí například ke grilovaným masům či sýrům, ale vychutnáte si ji i jen tak se sklenkou…
Osvěžující polévka z rajčat, připravovaná za studena, je skvělá pro horké letní dny. Recept se vám bude zejména pokud máte velkou nadúrodu rajčat a chcete si naplno…
Slavný Caesar salát je skvělé jídlo, které obsahuje římský hlávkový salát, ančovičky, česnek, parmazán, vejce, olivový olej, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu a…
Nepotrpíte si na klasické chlebíčky a chcete návštěvu pohostit něčím zajímavým? Nebo hledáte tip na rychlou svačinu či večeři? Přesně to jsou tyto zapečené bagetky se…
Pokud vám při sběru hub pořádně vytrávilo, můžete si z nich během chvilky připravit voňavou svačinku nebo večeři. Výraznou chuť hub podtrhnou čerstvé bylinky a česnek.…
Pokud vás čeká důležitá návštěva nebo domácí oslava, jsou kanapky perfektní volbou, neboť mají zaujmout hlavně svým vzhledem. Tyto jsou kombinací růžového lososa s…
Přebytky baget nebo rohlíků můžeme použít na přípravu ochucených sucharů. Kolečka ochutíme kořením podle své fantazie a poté je pomalu sušíme v troubě do křupava. Pokud…
Zapečené chlebíky s výraznou směsí jsou skvělé jako rychlá, nenáročná večeře doma, ale s lehkou přípravou se hodí i jako jídlo na piknik. Zvládnete je připravit i na…
Křupavé plněné bagetky nejvíce chutnají ještě teplé. Hodí se skvěle pro přátele jako pohoštění, nebo jako rychlá a chutná večeře. Můžeme je naplnit podle své chuti a…
Bagetu rozřízneme. Potřeme ostrou harisou, posypeme pokrájenou uzeninou a posypeme strouhaným sýrem.Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů cca na 15-20 minut. Pečeme…
Bagetě uřízneme vršek, vydlabeme ji a vydlabanou bagetovou ,,lodičku" potřeme olivovým olejem a drceným česnekem. Dovnitř dáme rozpůlená rajčata, nakrájenou cibulku a…
Na troše másla opražíme 1/3 z nastrouhaného množství bagety, zalijeme horkou vodou (vývarem), dáme bujon, (při použití vývaru se už nedává), prolisujeme česnek, pokud…
Sýry nakrájíme na kostičky a přidáme olivový olej, vinný ocet, bylinky (bazalka, pažitka) a jednu pokrájenou cibuli. Vše smícháme a ochutíme pepřem a tzatziky kořením…
Salát opláchneme a necháme jej v ledničce ve vodě, aby byl křupavý.Na přípravu krutonů nakrájíme plátky bagety na kostičky, rozložíme je na plech a dáváme do trouby…
Cibule podélně rozříznu a nakrájím na půlkolečka. V kastrolu si rozpálím máslo a olivový olej a nechám cibuli aspoň trochu zhnědnout.Musím opravdu pořád promíchávat,aby…
Cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme najemno. V míse začneme šlehat metličkou hořčici a pomalu přikapáváme olivový olej a ocet. Když se vše spojí, přidáme nakrájenou…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Nechcete nechat bagetu ztvrdnout na strouhanku? Připravte jí zapečenou s dobrotami, které se ukrývají snad v každé ledničce, či spíži. Použít můžete strouhaný sýr, šunku…
Vývar uvedeme do varu, přidáme na kostičky nakrájenou bagetu a povaříme 10 minut. Odstavíme z plotýnky a dohladka rozmixujeme ponorným mixérem, případně prolisujeme.…
Máte chuť na dobrý a zdravý předkrm nebo večeři? Připravte si bagetku ochucenou bylinkovým máslem. Bagetu potřete krémovou avokádovou směsí a podávejte s čerstvou…