Caesar salát

tajja Kuchař:

Doba přípravy: 30min 4 porce Saláty 26 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

1 hlávka římského salátu
2 kuřecí prsíčka bez kůže
Nyní v akci
olivový olej
Nyní v akci
sůl
Nyní v akci
pepř
opečené krutony z bílé bagety
1 kousek parmazánu v bloku
DRESINK
2 žloutky
2 sardelové filety
šťáva z 1 citronu
100 ml olivového oleje
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžice balzamikového octa
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžička strouhaného parmazánu
1 lžička medu
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s trochou oliv. oleje, okořeníme solí, pepřem (já poživám pikantní směs na gil) a necháme odležet.

  2. Salát omyjeme a listy dobře vysušíme. Osušení je důležité!!

  3. Listy salátu natrháme na kousky a připravíme do hlubší mísy.

  4. Salátový dresink uděláme tak, že všechny ingredience dáme do mísy a ušleháme ponorným mixérem. Vznikne nám tekutá krémová majonéza.

  5. Bagetu nakrájíme na kostičky a opečeme na oliv oleji (ja ji předtím šupnu na chvilku opéct na sucho do trouby a až potom ji peču na oleji, bageta se pak nenasákne olejem).

  6. Kuřecí maso osmahneme na pánvi na sucho asi 4 minuty, aby maso zůstalo šťavnaté. Necháme vystydnout a nakrájíme na proužky.

  7. Salát se servíruje pro každého zvlášť - na dno misky nebo talíře pokládáme listy salátu, obložíme kousky kuřete, opečenými krutony a zalijeme dresinkem.

  8. Na salát nastrouháme na plátky parmazán.

Poznámka

Zvláštnost tohoto salátu je, že správně ho mají kuchaři promíchávat až před hostem přímo na stole. Tento slavný a oblíbený americký salát byl poprvé připraven šéfkuchařem italského původu, Ceasarem Cardinim, který působil v mexickem restaurantu v Tijuaně již v 30. letech minulého století

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Caesar salát

  • marcel marcel

    Caesar salat? Existuje nespočet receptů podle chutí různých zemí. Každý si ho upravuje podle svého a co mu chutná. Kupodivu mi nejvíce chutnal v Thajsku a to tam dávali rajčata ,okurku a bez parmazánu! O 200km dál se nedal sež..t. Můj závěr je jeden: zkoušejte, experimujte a co bude vám bude chutnat...jezte! Hezký večer!

    Odpovědět

  • adi adi

    tohle že je Ceasar, nebo Caesar? HAHAHA !!!! Příště bych zvolila trefnější název, předejde se zděšení jak moc byl "vylepšen"... Kdyby alespon ten parmezán to viděla ...

    Odpovědět

  • Jana Jana

    Dost často jsem si tady všimla,že kritika jde nejvíc těm, kteří nejsou zrovna moc aktivní v přidávání receptů a fotek.A tak by nám všem mohla Chocolate ukázat, jak to dělá ona.Pro srovnání.:-)

    Odpovědět

  • Iva Iva

    Peťka: no, dresinkem jsou preci obalene ty kousky, ne? Nema to v nicem "plavat"... ;-)

    Odpovědět

  • Peťka Peťka

    A kde je prosím ten dresink:-?

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    maris:Nemyslím si, že bych napsala něco útočného Maris.
    Za svým názorem, že toto je paskvil, si stojím.

    Odpovědět

  • maris maris

    chocolate: neomlouvej se, nemáš za co, je to Tvůj názor, na který máš samozřejmě právo, ale já si myslím, že i kritika a nesouhlas se dá vyjádřit neútočnou formou. Samozřejmě jsem dnes tento salát dělala jen proto, že neměl fotku...

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    maris:Tohle je foto pro bod, ale máš pravdu-už mlčím a omlouvám se, že jsem si dovolila něco napsat.

    Odpovědět

  • maris maris

    chocolate: těch kuřecích kousků je víc, fotka není nic moc, protože jsem to fotila s bleskem. Nemusí být ohromná mísa, nemyslíš ? Nebo chceš řešit velikost porcí ? Jestli máš s tím problém, ta udělej porci, která by se Ti líbila a já tu fotku odstraním. Jinak to, prosím, nech být:-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Koukám, že ta soutěž je masakr-ty dva kuřecí kousky, dva listy salátu a tři krutony jsou Caesar?Parmazán nevidno...

    Odpovědět

  • maris maris

    Ať už je originál jakýkoliv, tento je výborný:yes::-)+

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    to je vsetko nic....mne v skotskou do ceasara dali kysle rybky, normalne leske ryby, skoro som odpadla....btw...ten doporuceny link od rebeky si urcite precitam, ked budem mat chvilu. som inak v uzase, ze do ceasara nejde grilovane kura:-O, inak som ho inde nedostala :-O a preto si myslim, ze to nie je cesky vynalez, takto ho dostavam v nemecku a aj na britskych ostrovoch. Vobec sa vsak nehadam, zeby tam byt mal, vychadzala som z toho, ze tam ozaj patri, kvoli tomu, ze ho inak nepoznam.

    Odpovědět

  • AntoninZ AntoninZ

    Pokud máte někdo zájem o recept na originál, jak ho zapsala Julia Child, a ta ho má od Rozy, dcery autora receptu, podívejte se sem: http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=84&t...
    POněkud jednodušší verze je tady: http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=84&t...

    Odpovědět

  • Luboš Luboš

    AntoninZ: Souhlas a vřelý:yes:

    Odpovědět

  • AntoninZ AntoninZ

    Hele čokoládo, možná jsi ho jedla v New Yorku i v Chicagu, to ti neberu.
    Bohužel Čech nejsem, i když česky jaksi mluvím. Takže papežštější než papež jsi tady ty.
    A když už, tak tady je odkaz na Caesar salad ve wikipediihttp://en.wikipedia.org/wiki/Caesar_salad, takže do Googlu jsem se kouk. Není tam ani kuře, ani ten balsamikový ocet, dokonce ani ty ančovičky ne. On totiž pan Caesar Cardini tvrdil, že té chuti ančoviček je ve Worcesteru dost.
    Moc doporučuju všem přečíst si link od Rebeky.
    Ale konečně, je to vaše kuchyň váš salát a já to jíst nebudu.:-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo