

Bruschetta s rajčaty
Suroviny
- Na jeden toust:
- 2 rajčata (koktejlová)
- 3 lístky bazalky
- špetka mořské soli
- špetka drceného pepře
- 1 stroužek česneku (malý)
- 2 kapky olivového oleje (nebo jedno stříknutí)
- parmazán (na ozdobu)
Postup přípravy receptu
Rajčata jemně pokrájet na drobné kostičky, k tomu na jemno bazalku, osolit, opepřit, přidat prolisovaný česnek, olej a smíchat. Nechat vychladit.
Toustik pod grilem zapíct do jemně zlatova.
Nanést na něj rajčatovou směs a dozdobit.
Poznámka od kuchařky
Dělal to na JOJce jeden svalovec, zkusila jsem a je to výborný a svěží, prostě mňam;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bruschetta s rajčaty
-
Bruschettu miluju a na tomhle receptu se mi líbí, že už se bagetka nepokápává olejem. V restauracích mi často přijde až moc "nacuclá" olejem.
A opravdu se to vyslovuje brusketa. -
MoniqueLaMutti: Spravne se vyslovuje "BRUSKETA"....
-
Miluju bruschettu
žiju ve Španělsku a tady je rajčat a rajčat, tak to vypadá na dobrý nápad na dnešní večeři
hodím večer foto. A k té výslovnosti - říkáme tomu "BRUSČETA" a melo by to být správně
-
Holky, obě dvě máte moc hezké foto, ale o to by ani tak nešlo, vypadá to k sežrání, fakt
-
Eliza:
zrovna jsme se o výslovnosti, jak píšeš, fotogenického jídla, bavili v práci: tak prý "brusketa", říkal jeden, který v Itálii nějaký čas žil
no, popravdě.. ta chuť rajčat v tomto období není nic moc, taktéž barva... už se těším na vlastní
a máš pravdu v tom, že je to lahoda, která má jistě mnoho verzí a podob, všechny jsou jistě chutné -
Tohle jídlo je obrovsky fotogenické, zvlášť, když nechybí něco zeleného (nejlépe bazalka). Máte to obě krásné, každá jinak, ale krásné.
Moje dcera už několikrát připravovala bruschettu s rajčaty, tuňákem, mozzarellou a parmazánovou posypkou, ale zatím mi nedovolila to vyfotit. Ovšem je to hrozně moc dobré..Recept tu možná i bude...
Mimochodem, jak se to správně čte...? Já fakt nevím, vždycky jsem to vyslovovala "brusšeta", ale teď v reklamě běží výslovnost "brusketa" (ale tam se jedná o tvrdou topinku s příchutí..) Tak úplně nevím - "ňoky" (gnocchi) jsem si osvojila dávno, ale tady si nejsem jistá -
Bahula: děkuju, Evi
-
rebeka:Super fotky
-
srettka:
co bych zdila
co jsem zedník
byla to dobrota.. už není.. manžel právě hltá poslední
-
rebeka:ti pěkně děkuju
si mě svými fotkami totálka zazdilakrása nesmírná..toto jsem stvořila?? no bůh mi žehnej, jak emerice
-
heřmánečku, hledala jsem, co k večeři a narazila jsem na tvůj receptík
malinko upraveno, spapáno, pochváleno.. přidávám bodíček a obrázky, jestli teda nevadí
moooc dobré
-
Tohle dělá moje dcera ohromnou mísu a je to hned pryč
-
-
to nema chybu, jeste ze jsem se zeptala
-
popletko - já myslím, že se myslí vychladit - dát do ledničky