Zeleninový salát s grilovaným Hermelínem a česnekovou bagetou

klukodvody Kuchař: klukodvody

Doba přípravy: 30 minut 10 porcí Saláty 20 názorů

Suroviny

2000 g barevné papriky
500 g rajčat
500 g salátové okurky
1 ks salát (ledový hlávkový čínský nebo polníček)
10 ks Hermelín
10 ks střední bageta
česnek podle chuti
Ramu nebo Floru na smíchání s česnekem
Na dochucení tácek:
olivový olej
balzamikový ocet
sůl
pepř
dresink a tatarka
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu pokrájíme na kostky, česnek utřeme a smícháme s máslem.

  2. Bagetu rozkrojíme, potřeme česnekovým máslem a dáme zapéct pod gril.

  3. Na talíř dáme salátový list, na něj na kraj rozložíme nakrájenou zeleninu a upravíme.

  4. Bagetu vyjmeme a ogrilujeme Hermelín, nesmí vytéct.

  5. Hermelín upravíme na zeleninu, přidáme bagetu a servírujeme.

Poznámka

Je to kalkulace na 10 porcí, jak jsem ji připravoval pro restauraci, ale zmenšit ji není určitě problém.

Fotky jsou moje, fotil jsem to na jídelní lístek, tak žádná kopie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninový salát s grilovaným Hermelínem a česnekovou bagetou

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Eja57: Jasně. Já nikdy netrvám na tom, aby se přesně dodržoval recept. Já to nedělal ani za 55 let v práci. Prostě to musí chutnat . Tak jakákoliv úprava podle každého je super. Pro mně recept je inspirace. Buď se ho držím, nebo si ho upravím podle svého. Něco by jedl málokdo, protože milujeme s manželkou dost ostrá jídla. Ale ta dělám jen doma. Tak ještě jednou krásný den.:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    klukodvody: Tobě také:-K
    Z mé strany ne ani kritika, jen mne zajímalo, jestli servírování chápu správně....
    Za mne rajčata - okurka - papriky 2:2:1 množstevně, polníček, trochu soli a pepře, kapka balzamické redukce, trochu oliváče, rozpečený Hermelín a bagetka - jsem naprosto spokojená. Hermelín po rozkrojení nahradí dresink.....

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Eja57: A to zelené sypání je nadrobno posekaná pažitka a s tou jiná kouzla neuděláš. :-K

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Eja57: Ano zelenina je naprosto syrová. O ovadlém lupenu bych třeba diskutoval, možná špatná fotka a určitě a to jsem si neuvědomil, tam patří ještě jeden tácek s dochucovadly a je z něj vidět jen roh vpravo nahoře. To je moje chyba při focení. A ano chodila k nám děvčata, která různě držela dietu a tak si dala jen to, co jim vyhovovalo. Nevím, možná to není tak jak si představuješ, ale bylo to velmi oblíbené jídlo. Krásný pohodový den.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Pozitivní reakce mne navnadily...přečetla jsem 3x a obrázky prohlédla. Včetně ovadlého ledového salátu a zeleného sypání, které čerstvé bylinky nepřipomíná..... Jestli tomu správně rozumím, tak nakrájím neochucenou zeleninu, na ni dám ogrilovaný Hermelín a ochucenou ogrilovanou bagetku a přiložím dochucovadla - jedlík/host si doladí sám. Včetně soli a pepře. ( Píše se tatarka a dresink, ale na tácku je jenom jedno...a dresink jaký?). To jako opravdu tak???

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Simca99: Tak to mně těší, děkuji a dal jsem Vám do zpráv odkaz.:-K

    Odpovědět

  • Simca99 Simca99

    klukodvody: bylo to výborný :-*<3 děkuji za inspiraci sklidila jsem pochvalu :yes::-Q;-)

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Simca99: Děkuji a nechte si chutnat.:-K

    Odpovědět

  • Simca99 Simca99

    Dnes budu vařit ???? pochutname si <3

    Odpovědět

  • hazel hazel

    Moc pekny recepis,krasne upravene,ten rozpocet na 10 porci se me moc hodi.

    Odpovědět

  • Navir Navir

    mmm: napřed si zjisti who ist who a potom kritizuj :-((

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Pro toho neregistrovaného pokud by si přečetl komentář pod receptem,je tam jasně napsáno že je to můj recept a fotil jsem ho v hospodě proto,že jsem ho tam uvařil a dělal jsem prezentaci s fotografií na jídelní lístek.Chápu,že je to nad její nebo jeho schopnosti,ale po 54 letech práce v kuchyni to není problém.:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    mmm:Klukodvody to varil jiste osobne, neb je profesionalni kuchar, pokud si tedy dobre pamatuji.Tudiz vas komentar je silne mimo misu.

    Recept se mi libi, jen bych misto kunerolu typu Rama pouzila maslo;-).

    Odpovědět

  • mmm mmm(neregistrovaný)

    proč sem někdo dává recept na něco, co sám nevařil a ke všemu si to dovolil vyfotit v hospodě??? :-?

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pěkný recept, taky by nám chutnalo:-p+:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zeleninový salat s hermelínem salát s hermelínem salát ke grilovanému hermelínu grilovany hermelin se salatem zeleninovy salat s hermelinom recept zeleninovy salat ke grilovanemu hermelinu kalkulace na deset porci zeleninovy salat salat s grilovanym hermelinom zeleninovy salat s bagetkou salát z grilované zeleniny zeleninové saláty s bagetkou zeleninový salát se hermelínem zeleninový salát s opečeným hermelínem zeleninoby salat s hermelinem salat na bagetku zeleninový salát bageta salát z grilovaneho hermelinu cizrnový salát s grilovaným sýrem salat s grilobanym hermelinem hermelin se salatem

Zapomněl/a jsem heslo