

Zapékanky
Suroviny 4 porce
- 20 dkg mletého vepřového masa
- 1/2 sklenice boloňské omáčky
- 1 malá sklenice zeleninového sterilovaného leča
- 4 lžíce kečupu
- olej
- 4x střední francouzská bageta
- 20 dkg eidamu
- 1 střední pórek
- 4 lžíce sterilované červené kapie
Postup přípravy receptu
Mleté maso opékáme na trošce oleje tak dlouho, až se od sebe začne oddělovat.
Přilijeme boloňskou omáčku, zcezené lečo, kečup a asi 10 minut provaříme. Poté rozmixujeme ponorným mixérem.
Bagetky přepůlíme, každou půlku ještě podélně rozřízneme a naskládáme je vedle sebe na plech, vyložený pečicím papírem.
Poklademe masovou směsí a dáme do vyhřáté trouby na 200°C zapéct asi na 10 minut.
Vyjmeme z trouby a každý kousek bagetky posypeme promíchanou směsí z nastrouhaného eidamu, koleček pórku a proužků kapie.
Ještě zapečeme dozlatova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékanky
-
Moc slibné.
Dávám do oblíbených a tobě bodík.
-
Díky
-
Mirčo, můžeš nahradit třeba sekanýma rajčatama a přidat do nich česnek i tu bazalku. Vlastně je už takhle ochucená prodávají. Anebo protlak a do něj přidat oblíbené koření.
Je třeba hotovou omáčku rozmixovat ponorným mixérem. Už jsem to připsala... -
Dzungilo
čím nahradím boloň.omáčku?Rajčata,bazalka,..?My moc takové věci nekupujeme a přitom tom bych ráda vyzkoušela
.
-