Pečený čaj
Recept ještě nebyl hodnocenDlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 500 kJ / 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,29 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 0,57 g |
– nenasycené | 9,43 g |
–– mononenasycené | 7,14 g |
–– polynenasycené | 2,29 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 22,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,43 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si…
Kdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé…
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit…
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou…
Sváteční kafíčko si přímo volá po speciální příchuti. Ať již bude vonět a chutnat po perníku, nebo po směsi koření, určitě vaší kávu ozvláštní. Přitom příprava sirupu…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Pokud se vám na zahrádce urodilo hodně cuket, zkuste jednu použít i při pečení moučníku. Cuketová bábovka je neuvěřitelně vláčná, lákavě provoněná skořicí a badyánem a…
Tradiční kachna na pekingský způsob je úžasným zpestřením jídelníčku. Její příprava je sice trochu delší, ale výsledek určitě stojí za to. Kůžička kachny je dokonalé…
Lahodná a rychlá povidla si snadno můžete připravit z nasušených hrušek a jablek. V tomto receptu navíc odpadá časově náročnější zavařování. Hotová povidla si jednoduše…
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
Kdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a…
Pokud vám letošní rok přinesl velkou úrodu hrušek, vyzkoušejte upéct tato hrušková povidla. Hrušky stačí umlít, okořenit, nechat péct a pak už můžete plnit do skleniček.…
Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme dortovou formu. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Vedle v míse vyšleháme žloutky s cukrem. Poté vše smícháme…
Zázvor oloupeme, jde to velmi dobře obyčejnou škrabkou na brambory. Nakrájíme ho do vyššího pekáče na tenké plátky (cca 3mm) . Z dobře omytých citrusů okrájíme kůru i s…
V troše vlažného mléka se lžičkou cukru nechte vzejít kvásek, přidejte do mouky s ostatními ingrediencemi a zadělejte tužší těsto, až tvoří bubliny.Na teplém místě…
Kouzlo vietnamské kuchyně stkví v dokonalém vychucení a rafinované kombinaci komponentů. Sytá polévka plná lahodné čerstvé zeleniny, masa a mnoho hodin taženého vývaru…
Vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout. Vykrájíme kolečka (3mm tloušťka) a pokládáme na sádlem vymazanou formičku, potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné…
Kachní prsa vaříme 60-90 minut. Před vařením přidáme do vody přiměřeně rýžového vína, badyánu, sójové omáčky, zázvoru, skořice a soli. Maso necháme poté 5-6 hodin…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Nejdřív si uděláme marinádu z medu, protlačeného česneku, nadrobno nakrájené cibule, koriandru, tymiánu, zázvoru, sojové omáčky, pepře podle chuti, badyánů, zalijeme…
Milujete vánočku suchou, s máslem i marmeládou? A co zkusit tento rok černou omáčku plnou oříšků, švestek, rozinek a s vůní skořice a perníku? Je to dokonalý předkrm…
Do mísy si dáme tvaroh, vejce, mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 30min odpočinout. Zatím si oloupeme…
Perníková chaloupka může být výraznou a netradiční ozdobou vaší sváteční tabule. Tvoření chaloupky je kombinací rozzářených dětských očí a vašich vrásek. Ale určitě to…