Letní salát s krutony a mozzarellou

Suroviny

listový salát (ledový, hlávkový)
4-5 rajčat (různé druhy)
8-10 černých oliv
mozzarella
červená cibule jarní cibulka
čerstvá bazalka
starší bageta nebo rohlík+ kousek másla
Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
lžíce červeného vinného octu
cukr podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bagetu nakrájíme na kousky a opečeme na másle. Salát a bazalku natrháme, rajčata a olivy podle velikosti nakrájíme. Cibuli i cibulku nasekáme na tenké proužky a vše dáme do mísy.

  2. Z oleje, octu, cukru soli a pepře vyšleháme metličkou zálivku. Zeleninu promícháme se zálivkou, mozzarellu natrháme na kousky a vše posypeme opečenými krutony. Můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Množství surovin je orientační.

Komentáře k receptu Letní salát s krutony a mozzarellou

Tématické fráze: salát s mozzarelou salat s krutony salát z mozzarelou rajčatový salát s mozzarelou salát s mozzarel