Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Francouzský toast po česku

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 3 min

3 min (3 min příprava)

2. 3. 2011 21:56

Suroviny

Porce: 4 ks

Nutriční hodnoty

Energie1 201 kJ / 287 kcal
Bílkoviny12,08 g
Tuky9,06 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 139 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy18,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na originál francouzský toast by se měla použít francouzská bageta a smažit by se mělo z obou stran na těžké litinové pánvi asi 10 minut dohněda.

Já jsem zkusila využít pečivo na hamburgery, které se prodává po 4 ks jako Víkendové pečivo. To moje bylo sypané sezamem, tak jsem tence z vršků odkrojila kůrku. Poloviny bochníčků se pěkně nacucaly a když se upekly, tak změnily tvar na čtverečky a chutnaly jako krásně nakynuté lívanečky polité rumem.

Tenhle recept je jen připomínkou toho, jak také se dá pro bleskovou přípravu toastovač využít, jinak můžete použít pánev.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Hella

1. 2. 2015 15:16

java: Díky, dobrá vychytávka :yes:

java

1. 2. 2015 08:11

Dobrá otázka "jak potom vypadá toustovač.." Tak malá rada: vložte do toustovače pečící papír (může se použít opakovaně - dokud v něm nejsou díry), a po práci zůstane toustovač úplně čistý ;-) Viděla jsem to kdysi na předváděčce a od té doby to dělám také tak.. a co to ušetřilo práce :-D

ěšreě;šr

2. 5. 2011 18:27

:yes::

Hella

3. 3. 2011 16:51

Ne, ne, normálně toastovač čistím jen papírovým ubrouskem, teď jsem vzala vlhký hadřík na nádobí.Pokud "pocukrujete" krystalovým cukrem, tak se ten cukr trochu připeče, ale ten moučkový se nepřipeče, protože se hned rozpustí, ale zase nezkaramelizuje. Ale fakt s tím není žádná práce. To když vám z klasických toastů vyteče sýr, je s tím práce větší.

Sodovka

3. 3. 2011 10:19

Helli, a jak vypadá ten toustovač po skončení opékání? Mám strach, abych toustovač nemusela hodinu drhnout. Vaječná lázeň, zkaramelizovaný cukr:-?

Romario

3. 3. 2011 10:00

tak to je super,no a s tím rumem...učitě zkusím.:yes::-p

AniCiz

3. 3. 2011 05:01

:yes::-K rychlá snídaně

Daniella O.

2. 3. 2011 23:10

Dcera je miluje se skorici a javorovym sirupem. Take je delam z toastoveho chleba a na panvi. V tomto receptiku se mi libi ten rum, bude to krasne vonet....;-):yes:

MissTwiggy

2. 3. 2011 22:34

Francouzské toasty dělám také:-) ale používám světlý toastový chleba a opravdu je dělám na pánvi, stačí obyčejná teflonka aby se nepřipalovali a hezky do hněda:-) zvláštní chuť dostanou ještě když je po upečení trošku potřeme medem;-):-)

JanaDorazinova

2. 3. 2011 22:24

:-p:yes::yes:

Anna Kocikova

2. 3. 2011 22:08

;-(Moje nešťastná hodina,zase koukám na recepty a"trpím":-D:-DKrásný receptík:-p+2:yes:

rebeka

2. 3. 2011 22:03

kde je rum,to nemůže být špatné:-D:yes:
za voňavý recept a krásné foto máš 1.bodík:-K:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: francouzský toast tousty z toustovače recepty francouzský toust francouzský toast recept francouzské toasty toasty z toustovače recepty francouzky toast toustovač recepty francouský toust francouzký toust recepty na tousty do toustovače francouzský toust recept sladký toast toastovač recepty francouský toast francouzsky po toasty na pánvi recept na francouzsky toust francouzké tousty francouzský toast sladky

Suroviny: bageta, mléko, vejce, cukr krupice, rum, máslo

TopRecepty.cz

Francouzský toast po česku

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pRz6