Francouzský toast po česku

Hella Kuchařka: Hella

Doba přípravy: 2 - 3 minuty 4 ks Sladká jídla 12 názorů

Suroviny

1/2 bagety (já použila 2 housky na hamburgery)
1 dcl mléka
1 vejce
1 lžíce cukru krupice
2 lžíce rumu
lžička másla
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si rozehřejeme toastovač.

  2. Pečivo nakrájíme na plátky asi 2 cm silné (hamburger naplocho rozříznete).

  3. Mléko, vejce, rum a cukr asi 30 s šleháme, aby se cukr rozpustil.

  4. Plátky pečiva namočíme do vaječné lázně a asi 5 s necháme zvlhčovat z každé strany.

  5. Pak na každou ze 4 plotýnek toastovače dáme maličký kousek másla a rychle ho mašlovačkou rozetřeme po celé ploše.

  6. Na 2 plotýnky dáme namočené pečivo, pro vylepšení ještě můžeme pocukrovat (cukr trochu zkaramelizuje) a zbylými plotýnkami ho přitiskneme.

  7. Když toastovač vypne (asi za minutu), je hotovo.

Poznámka

Na originál francouzský toast by se měla použít francouzská bageta a smažit by se mělo z obou stran na těžké litinové pánvi asi 10 minut dohněda.

Já jsem zkusila využít pečivo na hamburgery, které se prodává po 4 ks jako Víkendové pečivo. To moje bylo sypané sezamem, tak jsem tence z vršků odkrojila kůrku. Poloviny bochníčků se pěkně nacucaly a když se upekly, tak změnily tvar na čtverečky a chutnaly jako krásně nakynuté lívanečky polité rumem.

Tenhle recept je jen připomínkou toho, jak také se dá pro bleskovou přípravu toastovač využít, jinak můžete použít pánev.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzský toast po česku

  • Hella Hella(autorka receptu)

    java: Díky, dobrá vychytávka :yes:

    Odpovědět

  • java java(neregistrovaná)

    Dobrá otázka "jak potom vypadá toustovač.." Tak malá rada: vložte do toustovače pečící papír (může se použít opakovaně - dokud v něm nejsou díry), a po práci zůstane toustovač úplně čistý ;-) Viděla jsem to kdysi na předváděčce a od té doby to dělám také tak.. a co to ušetřilo práce :-D

    Odpovědět

  • ěšreě;šr ěšreě;šr(neregistrovaný)

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Ne, ne, normálně toastovač čistím jen papírovým ubrouskem, teď jsem vzala vlhký hadřík na nádobí.Pokud "pocukrujete" krystalovým cukrem, tak se ten cukr trochu připeče, ale ten moučkový se nepřipeče, protože se hned rozpustí, ale zase nezkaramelizuje. Ale fakt s tím není žádná práce. To když vám z klasických toastů vyteče sýr, je s tím práce větší.

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Helli, a jak vypadá ten toustovač po skončení opékání? Mám strach, abych toustovač nemusela hodinu drhnout. Vaječná lázeň, zkaramelizovaný cukr:-?

    Odpovědět

  • Romario Romario

    tak to je super,no a s tím rumem...učitě zkusím.:yes::-p

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-K rychlá snídaně

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Dcera je miluje se skorici a javorovym sirupem. Take je delam z toastoveho chleba a na panvi. V tomto receptiku se mi libi ten rum, bude to krasne vonet....;-):yes:

    Odpovědět

  • MissTwiggy MissTwiggy

    Francouzské toasty dělám také:-) ale používám světlý toastový chleba a opravdu je dělám na pánvi, stačí obyčejná teflonka aby se nepřipalovali a hezky do hněda:-) zvláštní chuť dostanou ještě když je po upečení trošku potřeme medem;-):-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    ;-(Moje nešťastná hodina,zase koukám na recepty a"trpím":-D:-DKrásný receptík:-p+2:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    kde je rum,to nemůže být špatné:-D:yes:
    za voňavý recept a krásné foto máš 1.bodík:-K:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzský toast tousty z toustovače recepty francouzský toust francouzský toast recept francouzské toasty toasty z toustovače recepty francouzky toast francouský toust toustovač recepty francouzký toust recepty na tousty do toustovače francouzský toust recept sladký toast toastovač recepty francouský toast francouzsky po toasty na pánvi recept na francouzsky toust francouzké tousty francouzský toast sladky

Zapomněl/a jsem heslo