Výstavní telecí kotletky na liškách podle šéfkuchaře v Hornu
Recept ještě nebyl hodnocenKotletky jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Odložíme stranou, mezitím si ty větší lišky nakrájíme na drobno, menší necháme vcelku. Na rozpáleném tuku zpěníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 377 kJ / 90 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| – nasycené | 0,80 g |
| – nenasycené | 0,88 g |
| –– mononenasycené | 0,80 g |
| –– polynenasycené | 0,08 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 44 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Kotletky jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Odložíme stranou, mezitím si ty větší lišky nakrájíme na drobno, menší necháme vcelku. Na rozpáleném tuku zpěníme…
Maso nakrájíme na stejné kousky, osolíme a potřeme pastou z hořčice, utřeného česneku a kopru. Necháme marinovat, nejlépe přes noc. Na špejle napichujeme střídavě…
Telecí maso patří k těm nejkvalitnějším. Má velmi jemnou chuť, je křehké a lehce stravitelné. Tato úprava kotlet se hodí na přípravu slavnostnějšího oběda či večeře,…