Dijonské masové špízy

Eliza Kuchařka:

4 porce Vepřové maso 9 názorů

57

Suroviny

400 g vepřové panenky
300 g telecí kotlety
1 střední cuketa
4 velké žampiony
2 lžíce dijonské hořčice
2 stroužky česneku
2 lžíce jemně nasekaného kopru
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na stejné kousky, osolíme a potřeme pastou z hořčice, utřeného česneku a kopru. Necháme marinovat, nejlépe přes noc.

  2. Na špejle napichujeme střídavě vepřové, plátek žampionu, telecí, kolečko cukety.

  3. Marinádou, která případně zbyla v misce nebo na prstech, lehce potřeme cuketky a špízy opékáme v dostatečné vrstvě tuku asi 15 minut. Pokud se nám nezdá maso dost propečené, vložíme špízy ještě na 5 minut do rozehřáté trouby.

Poznámka

Pokud nemáme telecí, můžeme použít jiný druh minutkového masa, případně kuřecí. Pro chuť pokrmu je určující především marináda.

Tip: Na opékání jsem použila směs bylinkového másla a olivového oleje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dijonské masové špízy

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, díky, ale obávám se, že se to nedá srovnávat...;-) Dědeček byl profík, zatímco já jsem v podstatě samouk, protože nás máma z kuchyně jen vyháněla. Když jsem se poprvé vdala, učila jsem se úplně, ale úplně všechno sama a od začátku...(internet nebyl...;-):-D )
    Třeba i proto mě to pořád tak baví :-D.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tak už aspoň víme, po kom jsi tak dobrá kuchařka:-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Bibi, jsi mě pobavila - jak pregnantně jsi to nakonec řekla...takže se moc moc těším na tvoje fotky!!
    Jani, vařečkový řád bych také brala...:-D, vystavila bych si ho v kuchyni ;-). (V kuchyni na chalupě máme pověšené diplomy, které kdysi obržel můj děda - dělal před válkou šéfkuchaře v Ambassadoru a v Evropě (u Šroubka), potom mu znárodnili jeho penziony a tak pracoval a vařil pod Jednotou...:-// ; kolikrát nechápu, co on to uměl uvařit - nejvýznamnější ocenění měl za "kvíčaly v paštice" :-O )
    Děkuji za reakce i bodíky!! :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eli, maso, masko, masíííčko, to je moje parketa:-pale holt to telecí neeseženu, tak druhá alternativa bude určitě taky skvělá a viš co:-?prostě to udělám a je vyřešeno. Jak říká Jana R.- špízy jsou vždycky dobré, ať už je tam napíchané cokoliv;-) Dávám ti boďana a hotovo:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Eli, špízy já můžu, vždycky, ať tam dá člověk cokoliv, vypadá to dobře a dají se různě kombinovat a to je super. Moc se mi líbí ta kombinace s cuketou. Takže to bude...že by řád zlaté vařešky?:-)):-D, ale prdlajs, bude to plusíík!:-):yes:+

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Nádhera.:-p:-*

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    cukety máme teprve v květu, ale brzo budou, určitě vyzkouším, ukládám !

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    To je paráda. O fotce už vůbec nemluvím.:-)):-)):-)) +

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo