

Dijonské masové špízy
4 porce Vepřové maso 9 názorů
Suroviny
- 400 g vepřové panenky
- 300 g telecí kotlety
- 1 střední cuketa
- 4 velké žampiony
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce jemně nasekaného kopru
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na stejné kousky, osolíme a potřeme pastou z hořčice, utřeného česneku a kopru. Necháme marinovat, nejlépe přes noc.
Na špejle napichujeme střídavě vepřové, plátek žampionu, telecí, kolečko cukety.
Marinádou, která případně zbyla v misce nebo na prstech, lehce potřeme cuketky a špízy opékáme v dostatečné vrstvě tuku asi 15 minut. Pokud se nám nezdá maso dost propečené, vložíme špízy ještě na 5 minut do rozehřáté trouby.
Poznámka
Pokud nemáme telecí, můžeme použít jiný druh minutkového masa, případně kuřecí. Pro chuť pokrmu je určující především marináda.
Tip: Na opékání jsem použila směs bylinkového másla a olivového oleje.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Dijonské masové špízy
-
Jani, díky, ale obávám se, že se to nedá srovnávat...
Dědeček byl profík, zatímco já jsem v podstatě samouk, protože nás máma z kuchyně jen vyháněla. Když jsem se poprvé vdala, učila jsem se úplně, ale úplně všechno sama a od začátku...(internet nebyl...
)
Třeba i proto mě to pořád tak baví.
-
-
Tak už aspoň víme, po kom jsi tak dobrá kuchařka
-
Bibi, jsi mě pobavila - jak pregnantně jsi to nakonec řekla...takže se moc moc těším na tvoje fotky!!
Jani, vařečkový řád bych také brala..., vystavila bych si ho v kuchyni
. (V kuchyni na chalupě máme pověšené diplomy, které kdysi obržel můj děda - dělal před válkou šéfkuchaře v Ambassadoru a v Evropě (u Šroubka), potom mu znárodnili jeho penziony a tak pracoval a vařil pod Jednotou...
; kolikrát nechápu, co on to uměl uvařit - nejvýznamnější ocenění měl za "kvíčaly v paštice"
)
Děkuji za reakce i bodíky!! -
Eli, maso, masko, masíííčko, to je moje parketa
ale holt to telecí neeseženu, tak druhá alternativa bude určitě taky skvělá a viš co
prostě to udělám a je vyřešeno. Jak říká Jana R.- špízy jsou vždycky dobré, ať už je tam napíchané cokoliv
Dávám ti boďana a hotovo
-
Eli, špízy já můžu, vždycky, ať tam dá člověk cokoliv, vypadá to dobře a dají se různě kombinovat a to je super. Moc se mi líbí ta kombinace s cuketou. Takže to bude...že by řád zlaté vařešky?
, ale prdlajs, bude to plusíík!
+
-
Nádhera.
-
cukety máme teprve v květu, ale brzo budou, určitě vyzkouším, ukládám !
-
To je paráda. O fotce už vůbec nemluvím.
+