Telecí cordon bleu s chřestem

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Hovězí maso 12 názorů

Suroviny

2 ks telecí kotlety cca po 175 g
10 menších výhonků chřestu
2 stroužky česneku
1 PL olivového oleje
5 středních máslových žampionů
6 plátků kvalitní šunky
1/2 hrnku směsi strouhaných sýrů
sůl
pepř
voda
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do misky vhodné do mikrovlnky vložíme očistěný chřest, zalijeme vodou, zakryjeme a vaříme na nejvyšší stupeň 2 - 3 minuty. Slijeme a dáme stranou.

  2. Kotlery mírně naklepeme (cca na sílu 5 mm), osolíme a opepříme.

  3. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme utřený česnek a vložíme maso. Osmahneme z každé strany asi 3 minuty.

  4. Maso vyndáne a vložíme do zapékací misky. Do výpeku dáme žampiony nakrájené na plátky a osmahneme do měkka. Žampiony navrstvíme na maso. Pak na žampiony dáme po 5 výhoncích chřestu, na chřest šunku a na šunku nastrouhaný sýr.

  5. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a zapečeme 5-10 minut.

  6. Hned servírujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Telecí cordon bleu s chřestem

  • rebeka rebeka

    krásné foto i pokrm:-K:-K:yes::yes: umíš, Vašku:-)

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Parada..:yes::yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Název je asi lehce zavádějící, nic to ale nemění na tom, že je to luxusně upravené i prezentované jídlo.
    Bod už je tam:yes:.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Recept je moc hezký, posílám bod :yes:, ale Cordon bleu je opravdu plátek telecího masa (kýty), pokladený silným plátkem sýra a šunky, stočený, obalený v trojobalu a smažený ve vysoké hladině oleje podobně jako vídeňský (milánský) řízek.:-p

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    1974andrea: Vždyť na tom až tak nesejde (alespoň mě).
    Já vyčetl toto:
    Co je Cordon Bleu?

    Cordon Bleu může mít několik významů. Tady v Americe ale pod názvem Cordon Bleu si každý, včetně mně, hned představí telecí řízek plněný šunkou a sýrem.


    Ten řízek, nebo prostě steak je populární hlavně proto, že jeho příprava je velice jednoduchá (idiot proof) a že samotný ten řízek je velice chutný a hlavně atraktivní, a proto se objevuje na amerických lístcích velmi často.

    Odpovědět

  • Cocoska Cocoska

    Mě to připadá dost vydatné ať je to co je to:-)) Ale rozhodně bych nepohrdla:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Dooga:Fakt? Tak to slyším prvně:-O I wiki mi vyhodila tohle, schválně jsem koukla http://cs.wikipedia.org/wiki/Cordon_bleu Ale můžu se mýlit, přít se nechci:-D

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    1974andrea: Správný cordon bleu je sice naplněný, ale přírodní - bez trojobalu. ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    :yes:já pořád říkám, že jsi jednička:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    No vypadá to suprově:-p:yes:, telecí mám, ale kýtu a hoooodně:-D Ovšem počkej, cordon bleu je přece plněný šunkou a ementálem ( goudou), v trojobalu a smažený, ne? Tohle je asi lehčí verze, což;-)

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    spagetka: Maso v Horoměřicích, chřest měli ještě v Bille. ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Darebáku, kde jsi sehnal telecí a ještě navíc chřest, noooo :-D:-D:-D, mňamky :-p:-p:-p, hm a ještě "žrací foto" ;-);-):-p:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: cordon bleu recept plněný goudou a šunkou c telecí schřestem vidensky recept cordonble smažený cordon bleu chřest s telecím masem přírodní vepřová s chřestem telecí recepty prirodni teleci řízek teleci kotleta s chřest co je cordon bleu cordon bleu wiki smažený telecí maso osmahnutý chřest na pánvi teleci žampiony šunka telecí kýta wikipedie pečená cordon bleu přírodní cordon bleu přírodní vepřové řízky s chřestem recept teleci kotletka s chrestem

Zapomněl/a jsem heslo