Ruská zmrzlina
Recept ještě nebyl hodnocenKrémová, hebká a neodolatelně jemná smetanová zmrzlina s oplatkou, to je klasika která nikdy neomrzí. Bohatá smetanová chuť se dokonale snoubí s křupavou oplatkou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krémová, hebká a neodolatelně jemná smetanová zmrzlina s oplatkou, to je klasika která nikdy neomrzí. Bohatá smetanová chuť se dokonale snoubí s křupavou oplatkou,…
Příprava krému: Mléko, cukr a vanilkový cukr dáme vařit, potom přidáme kokos a chvilku povaříme. Po vychladnutí vyšleháme s máslem. 2 kusy oplatků slepíme…
Máslo s cukrem a kakaem vymícháme do pěny, přidáme strouhané ořechy (mohou být vlašské i lískové nebo směs) a rum dle chuti (není třeba). Promícháme. Dortové oplatky…
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme práš. cukor a znova prešľaháme dotuha. Med necháme zovrieť a do vriaceho medu primiešame sneh a miešame, kým nevznikne pevná masa.…
Zapomeňte na kupované zmrzliny plné chemie. S několika základními surovinami a trochou času si doma připravíte lahodnou zmrzlinu, která chutná lépe než z obchodu. A s…
Korpus vyříznutý do tvaru slzy, pomazané krémem, potáhnuté marcipánem.
Mléko si ohřejeme zhruba na 55 - 60°C a rozpustíme v něm sypkou želatinu a sladidlo. Dala jsem tabletové, co se dává do kávy a čaje. Můžeme použít i sypké, to si můžeme…
Z jakéhokoliv piškotového či ořechového těsta upečeme 6 ks korpusů, které máslovým krémem a marmeládou spojíme a vytvarujeme do soudku, obvod potřeme krémem a přilepíme…
Příprava nepečeného cukroví je velmi snadná a pomoci mohou i děti. Drobné rohlíčky tvoří křehká oplatka a čokoládová hmota s kandovaným ovocem. Na závěr je obalíme v…
Domácí müsli je skvělý způsob, jak začít den zdravou a chutnou snídaní. Kombinace křupavých ovesných vloček, oříšků, semínek a sušeného ovoce vám dodá energii a potřebné…
Chuť křehkého těsta s kyselkavou rebarborou a tvarohovo-pudinkovou náplní jde skvěle dohromady. Využijte krátkou sezónu rebarbory právě k přípravě tohoto netradičního…
Dortový oplatek vyřízneme podle dna formy, do které budeme nepečený moučník dělat. Ostatní oplatky rozlámeme na kousíčky a smícháme s nutellou tak, aby vznikla kompaktní…
Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a změklým máslem do pěny. Z osolených bílků ušleháme sníh do tuha a zašleháme krupicový cukr. Střídavě lehce prošleháme…
Upečený korpus necháme vystydnout. Nakreslíme si šablonu kornoutu a točené zmrzky. Vychází to na dva trojúhelníky, každý jiný. Korpus rozřízneme, přiložíme šablonu…