Pracny z tatranek
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční pracny v netradičním podání. Hledáte jednoduchý recept na cukroví, ale už nezbývá moc času na jeho předvánoční uležení? Zkuste tatrankové pracny, protože tyhle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 206 kJ / 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 30,00 g |
– nasycené | 16,00 g |
– nenasycené | 14,00 g |
–– mononenasycené | 6,00 g |
–– polynenasycené | 8,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 90 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 56,00 g |
– cukry | 36,00 g |
––– laktóza | 4,00 g |
Tradiční pracny v netradičním podání. Hledáte jednoduchý recept na cukroví, ale už nezbývá moc času na jeho předvánoční uležení? Zkuste tatrankové pracny, protože tyhle…
Nejdříve vyšleháme tuhý sníh z bílků, přidáváme po částech moučkový cukr, opět zašleháváme. Dále už jen lehce zamícháme postupně žloutky (už ne šlehačem) a nakonec zase…
Tatranky jsou skvělou svačinou na cesty, ale také se mohou stát základem pro nepečené kuličky. K nastrouhaným oplatkům přidáme máslo, cukr, oříšky, kakao a také trochu…
Do mísy dáme na jemno nastrouhané tatranky nebo Horalky, přidáme moučkový cukr, rozpuštěné vychladlé máslo, rum a nakonec kakao. Vše zpracujeme v těsto a vložíme do…