Pudinkové řezy s tatrankovým posypem

jahoda Kuchařka: jahoda

plech 30x40cm Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 37 názorů

Suroviny

6 vajec
6 lžic moučkového cukru
6 lžic polohrubé mouky
Náplň:
3 vanilkové pudinky (nejlépe Dr.Oetker, je hustý)
1 l mléka
1 vanilkový cukr
4 lžíce moučkového cukru
2 zakysané smetany (asi á 200 g)
3 lžíce másla
ovoce
Poleva: (tato máslová poleva je zde vhodná, je měkčí a Tatranka na ní pěkně drží):
2 lžíce kakaa
6 lžic moučkového cukru
2 lžíce másla
1 lžíce Solamylu (nebo vanilkového pudinku)
3 lžíce horké vody
1 čokoládová Tatranka (obyčejná, nemusí být ta celá v čokoládě)
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve vyšleháme tuhý sníh z bílků, přidáváme po částech moučkový cukr, opět zašleháváme. Dále už jen lehce zamícháme postupně žloutky (už ne šlehačem) a nakonec zase po částech už jen lehce mouku.

  2. Pečeme asi 20 minut při 170°C.

  3. Krém:
    Uvaříme pudink = 1 l mléka, 3 pudinky + cukr. Do uvařeného ještě horkého vmícháme máslo a necháme za občasného míchání vychladit. Potom do studeného pudinku lehce vmícháme zakysané smetany a ochutíme, kdo má rád sladší, přidá ještě moučkový cukr (zakysaná smetana sladkost sráží).

  4. Potřeme vychládlý korpus, poklademe různým ovocem – toto zatlačíme do krému a povrch zarovnáme a dáme do lednice, než budeme mít hotovou polevu.

  5. Poleva:
    v kastrůlku ponořeném v horké vodě rozehřejeme máslo, přidáme smíchaný cukr ze solamylem a kakaem, promícháme a vše spojíme přidáním horké vody. Mícháme do hladka.

  6. (Pozn.: Pokud by se Vám náhodou někdy stalo, že se poleva jakoby srazí – to je jen k dobru, protože přidáním dalších 1-2 lžic horké vody se nic nepokazí a za stálého míchání se směs znovu krásně spojí a je pěkně hebká…- jen míchat a míchat a nebát se toho, výsledek se dostaví).

  7. Hotovou polevu vyndáme z horké vody a promícháváme občas, aby trochu vychládla.

  8. Polevu lijeme doprostřed moučníku – lépe se roztírá do stran.

  9. Posypeme hned jemně strouhanou tatrankou.

  10. Piškot dáme ztuhnout do ledničky, klidně až do dalšího dne. Pudink se zakysanou potřebuje delší dobu, ale samozřejmě jej můžete krájet ten den po vychlazení asi za 2 hodiny, jen bude měkčí. Na fotce krájeno 2.den.

Poznámka

Recept mi přišel mailem.

Zakysaná smetana krásně chuťově obohatí, zjemní pudinkovou vrstvu.

Snažila jsem se vyhledat podobný, ale podle hlavních surovin pudink+zakys.smetana je to dost problém.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 048 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pudinkové řezy s tatrankovým posypem

  • Dara Dara(neregistrovaná)

    bomba <3

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Řezy byly výtečné, dělala jsem s mandarinkami, ale určitě jsem nedělala naposledy, příště bych zkusila zase s jiným ovocem. Bodík je jasný. :-))

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    Skvělé řezy,peču je často akorát do krému dávám jednu zakysanou smetanu a jeden tvaroh,protože je to hustší a neteče to :)

    Odpovědět

  • andrejkaa andrejkaa

    Čistý luxus řezy:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jahôdka, vďaka ti :-K, asi neviem čítať...

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    martinka: to mě mrzí, že pudink neztuhl;-(, víš, hodně záleží na kvalitě pudinku (já věřím jen Oetkerovi) a v tomto případě také, jak tuhá byla zakysanka.
    Ale tento krém není moc tuhý, takže možná, že jsi měla jen o něco měkčí, než já. Trochu to jistí to máslo, mělo by být takové to tužší...
    Díky za vyzkoušení, těší mě to;-):-):-K
    Magdalenka - plech 30x40cm, mám to uvedeno nahoře u rcptu.;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Divím sa, že mi takáto krása unikla, dávam bod a ukladám! Šikovnica si šikovná.
    Ešte dotaz - nie je to robené na najväčšom plechu do rúry? Podľa fotiek neviem tipnúť veľkosť plechu. Dík!

    Odpovědět

  • martinka martinka

    Tak jsem zkoušela udělat tento řez,vše se povedlo jen ten pudinkový krém mi vůbec neztuhl (nevím jak to),i když jsem to nechala v lednici do druhého dne stejně mi to po nakrájení zteklo jinak super chuť...;-):yes: posílám bodík

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973(neregistrovaný)

    Už jsem byla odejita, pokud chceš, můžeš mě kontaktovat na mailu sofie1973@seznam.cz
    Už nemůžu na vzkazy ani svoje recepty:-(

    Odpovědět

  • smiskova.z smiskova.z

    v sobotu dovezeno na rodinou návštěvu :)) všem moc chutnal- dlaal jsme tma jen borůvky -a i tak byl vynikající :)):yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Luxusní řez, jako vždy :yes:+

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973

    :yes: Ta tatranka je geniální nápad.:-p Znám pracny z tatranek, ale tohle by mě nenapadlo. Super:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • petronela79 petronela79

    jahoda: Ne super, díky, jen to těsto dělám jinak, tak mě to trochu zmátlo.... ale už buchtičku dělám a krásně to tu voní!!!!!!

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    petronela79:
    přikládám recept, podle kterého jsem pekla tento piškot http://www.toprecepty.cz/recept/15574-zakladni-pis..., je tam vidět i postup...

    Ono je více způsobů, jak našlehat piškotové těsto, např.
    a)šlehat žloutky s cukrem, přidat sníh a mouku, nebo
    b)šlehat celá vejce s cukrem, přidat mouku... To možná myslíš.
    Je to v podstatě jedno, jaký způsob zvolíš, hlavně vždy pořádně šlehat, já jsem spokojená s tímto uvedeným postupem, zdá se mi rychlý a ověřený.;-)
    Pokud šlehám s přidáním oleje a prášku do pečiva, volím způsob žloutky s cukrem do pěny, přidat olej,příp. mléko/vodu a nakonec sníh a mouku s pr.do pečiva.
    Kdyby Ti to takhle nestačilo, napiš...:-)

    Odpovědět

  • petronela79 petronela79

    chci se zeptat, ty žloudky se nešlehají zvlášt a pak se postupně nepřidávají? mám je teda míchat celé do těsta?

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: pudinkové řezy luxusní pudinkové řezy řezy s tatrankami řezy s tatrankou pudinkové pracny moučníky a řezy recepty moučník s tatrankovým krémem buchta s tatrankou řezy z tatranek pudinkové řezy s ovocem a tatrankovým sypáním luxusní řezy řezy z tatrankami poleva z pudinku a vody rezy s tatrankovym kremem buchta s pudingem a tatrankou pudinkové řezy se zakysanou smetanou jablečné řezy luxusní buchta s tatrankovým posypem pudinkove řezy luxusní jablečné řezy se zakysanou smetanou

Zapomněl/a jsem heslo