Koktejl: Z čerstvého ovoce, nealkoholický nebo alkoholický, který je ten váš?
Koktej je speciální nápoj, který vznikl spojením několika různých druhů nápojů alkoholických i nealkoholických nebo speciálních surovin. V sezóně, kdy začíná dozrávat čerstvé ovoce si můžeme vychutnat šťavnatý ovocný koktejl nebo dokonalé smoothie, které vám zpříjemní každý den a doplní potřebné vitamíny a minerály.
Koktejl pro každou příležitost
Správně namíchaný koktejl doplní každou správnou oslavu, kterou pozvedne o další level výš. Na speciálně namíchané koktejly se vydáváme do různých barů, kde si jejich přípravu vezmou na starost barmani. Při dodržování přesného postupu si můžete připravit oblíbený koktejl jednoduše i doma. A které patří mezi nejoblíbenější?
- Pro ty, kteří se raději vyhýbají konzumaci alkoholu máme také řešení, připravte si váš oblíbený koktejl i bez něj. Ukážeme vám pár jednoduchých tipů.
- A trochu zpátky do retra období - znáte koktejl modrou lagunu? Pokud ne, tak je to pro vás opravdová výzva.
- Hitem léta jsou bezpodmínečně koktejly, které vás především krásně osvěží. Vyzkoušejte třeba Limoncello Spritz.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Původ mochita najdeme na Kubě, jedná se o koktejl, ve kterém nesmí chybět bílý rum, třtinový cukr, čerstvé lístky máty a limeta s perlivou vodou. Servíruje se ve vysokých sklenicích se slánkou a míchátkem. Podrcením lístků máty vznikne příjemná chuť tohoto koktejlu, který se těší velké oblibě. Někdy se místo limetky používá pouze šťáva a místo cukru sirup.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Už jste ochutnali osvěžující koktejl Margaritu? Podává se ve sklenici na stopce a připravíte si ji z tequilly, pomerančového likéru a limetkové šťávy. První zmínka o tomto koktejlu je již z roku 1953. Je tak populární, že Američané dokonce slaví 22. únor jako Národní den Margarity.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Bloody Mary, v překladu krvavá Marie, je oblíbený koktejl. Připravuje se z vodky, rajčatového džusu, různých druhů koření a dalších příchutí, např. tabasca, hovězího bujónu, citronové šťávy nebo celerové soli. Historie tohoto koktejlu, oblíbeného hlavně mezi muži, je záhadná. Jeho název je spojován s mnoha historickými postavami. Příprava je jednoduchá.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více