Pěna - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Slovo espuma lze zjednodušeně přeložit jako pěna. Je podobná známé mouse pěně, využívá však méně vejce a smetanu. Často s ní pracuje studená a molekulární kuchyně. Její přípravu charakterizuje použití šlehačkové láhve s oxidem dusným (N2O) přidaným z bombičky. Espumy mohou být sladké i slané, kořeněné, ale i studené, vlažné nebo teplé vždy podle typu receptu.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 15 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39