Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šunkové rolky: Jsou jednoduché na přípravu a stále v oblibě jako lehký předkrm
Zdroj: Top recepty

Plátek šunky stačí stočit do ruličky, naplnit lehkou pěnou či ochucenou šlehačkou a skvělý předkrm je na světě. Řeč je o legendárních šunkových rolkách s křenovou pěnou. Rolky jsou jednoduché a efektní občerstvení pro každou příležitost.

Šunkové rolky jsou pro někoho už retro pokrm, ale přesto jsou velmi často připravované jako předkrm při slavnostních událostech nebo při rodinných oslavách jako chuťovka k vínu. Plníme je lehkou pěnou a jejich příprava je velmi jednoduchá.

Z čeho rolky připravujeme

Základem pro tuto chuťovku je především kvalitní šunka, nakrájená na plátky, a lahodná vyšlehaná smetanová pěna, kterou obvykle ochutíme křenem, sýrem nebo česnekem. Rolku můžeme podávat s kouskem pečiva a ozdobenou petrželkou.

Jak připravit šunkové rolky

Na tyto rolky s křenovou pěnou budeme potřebovat: 200 g nakrájené šunky, dále 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce nastrouhaného křenu, citrónovou šťávu a sůl.

  1. Smetanu ušleháme do pěny a poté ochutíme křenem, solí a citrónovou šťávou.
  2. Plátky šunky nyní srolujeme do tvaru ruliček nebo kornoutku.
  3. Do cukrářského sáčku dáme křenovou pěnu a celé rolky naplníme.
  4. Šunkové rolky připravíme na talíř, ozdobíme petrželkou a doplníme plátkem banketního pečiva.

Pokud se chystáte připravovat občerstvení pro návštěvu, můžete šunkové rolky doplnit také báječnou vaječnou roládou se šunkou a sýrem podle videoreceptu. Roláda je upečená během několika málo minut a chutná skvěle. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více