Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brownies je zákusek pocházející ze Spojených států. Jeho znakem je výrazná chuť kakaa a čokolády. Brownies se připravují na plechu jako řezy, v papírových košíčcích jako muffiny nebo ve formě ve tvaru bábovky.

Oblíbené brownies jsou téměř jako rozpuštěná a poté upečená čokoláda. Po rozkrájení moučníku s tenkou kůrkou se objeví tmavě hnědé až černé vláčné a šťavnaté těsto s pronikavou kakaovou vůní a dokonalou extra čokoládovou chutí.

Jak připravit brownies

Připravíme je z třeného těsta se spoustou čokolády:

  • Rozehřejeme 125 g másla a smícháme ho se 45 g kakaa do hladkého krému. Pro lepší konzistenci vynecháme kakao a použijeme máslo se 125 g čokolády.
  • Ušleháme 2 velká vejce a 200 g cukru do nadýchané světlé pěny. Do směsi metličkou opatrně zamícháme 150 g hladké mouky.
  • Do těsta můžeme přidat vanilku, nasekané oříšky (vlašské, lískové, pekanové, mandle, kešu), citrónovou kůru, skořici, rum nebo kandované ovoce.
  • Těsto nalijeme do formy s pečicím papírem a pečeme 20–25 minut. Až se těsto odlepí od stěn, je hotové - vyjmeme ho i s papírem a necháme vychladnout. Až po několika hodinách krájíme na malé čtverečky.

Chcete si vyzkoušet přípravu jemných brownies? Udělají radost každému milovníkovi čokolády. Pro inspiraci se podívejte na naše video:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli