Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakao není jen dětský nápoj, je to i hojně používaná surovina

Kakao není jen dětský nápoj, je to i hojně používaná surovina

Kakao je tmavě hnědý prášek, který se získává ze semen kakaovníku. Milovníci čokolády kakao znají jako základní surovinu k výrobě čokolády, dá se ale použít i jinak. Uplatnění najde jako součást těsta či polevy, použít se dá i na zdobení a jako barvivo.

Čokoládové dezerty

Oblíbeným hutným dezertem jsou brownies. Kromě těch klasických z plechu můžete vyzkoušet jednodušší a rychlejší variantu – brownies z pánve. Na podzim, až budete zpracovávat nadúrodu cuket, si vzpomeňte na cuketové brownies.

Další kakaové dezerty

Kakao je součástí kakaového lipánku, jehož přípravu zvládnete i doma. Bez kakaa si nejde představit ani obyčejnou krupicovou kaši. Velmi snadná je také kakaová banánová buchta, kterou upečete v mikrovlnce. 

Více

1 2 3 4

Další témata

Další recepty