Kakao není jen dětský nápoj, je to i hojně používaná surovina
Kakao je tmavě hnědý prášek, který se získává ze semen kakaovníku. Milovníci čokolády kakao znají jako základní surovinu k výrobě čokolády, dá se ale použít i jinak. Uplatnění najde jako součást těsta či polevy, použít se dá i na zdobení a jako barvivo.
Čokoládové dezerty
Oblíbeným hutným dezertem jsou brownies. Kromě těch klasických z plechu můžete vyzkoušet jednodušší a rychlejší variantu – brownies z pánve. Na podzim, až budete zpracovávat nadúrodu cuket, si vzpomeňte na cuketové brownies.
Další kakaové dezerty
Kakao je součástí kakaového lipánku, jehož přípravu zvládnete i doma. Bez kakaa si nejde představit ani obyčejnou krupicovou kaši. Velmi snadná je také kakaová banánová buchta, kterou upečete v mikrovlnce.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Soutěžte s The ChilliDoctorem a vyhrajte dárkové sady. Nadělujte slzy v očích pod stromečkem. Darujte chilli dárky!
Karamelový větrník na plech: Klasický zákusek s velkou vrstvou lahodného krému a nadýchané šlehačky v jednodušší verzi
Pečená kachna je podle odborníků nejlepším masovým jídlem ve střední Evropě: Příprava však má svá pravidla