Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Příprava celestýnských nudlí není složitá a v polévce nejen báječně chutnají, ale také ji krásně ozdobí. Navíc polévku zasytí, což dobře věděly už naše babičky, které nám je s láskou do polévky přidávaly.

Celestýnské nudle jsou velmi tenké palačinky naslano, které jsou krásně ovoněné sušenými bylinkami a muškátovým oříškem. Stačí je osmažit, zamotat do ruličky, natenko nakrájet a šup s nimi do horké polévky.

Jak připravit celestýnské nudle

Ze tří základních surovin připravíte velmi chutnou zavářku do polévky a její přípravu zvládnete jako nic. Na přípravu celestýnských nudlí budete potřebovat:

  • 1 vejce
  • 150 ml mléka
  • 70 g polohrubé mouky
  • Dále špetku prášku do pečiva. Na ochucení špetku soli, špetku muškátového oříšku, sušené bylinky podle chuti a olej na smažení.

A jak na to? Vejce rozšleháte v mléce a přisypete mouku. Vznikne hustší palačinkové těsto. Potom přidáte prášek do pečiva, ochutíte a dobře promícháte metličkou. Necháte chvíli odležet a potom na pánvi usmažíte palačinky, které srolujete do ruličky a nakrájíte na tenké nudličky.

Celestýnské nudle nejlépe chutnají v zeleninovém či masovém vývaru. Věříme, že si je zamilujete. A když budete chtít do polévky "něco navíc", celestýnské nudle to dokonale splní.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli