Celestýnské nudle: Vyzkoušejte jejich přípravu a doveďte polévku k dokonalosti
Příprava celestýnských nudlí není složitá a v polévce nejen báječně chutnají, ale také ji krásně ozdobí. Navíc polévku zasytí, což dobře věděly už naše babičky, které nám je s láskou do polévky přidávaly.
Celestýnské nudle jsou velmi tenké palačinky naslano, které jsou krásně ovoněné sušenými bylinkami a muškátovým oříškem. Stačí je osmažit, zamotat do ruličky, natenko nakrájet a šup s nimi do horké polévky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit celestýnské nudle
Ze tří základních surovin připravíte velmi chutnou zavářku do polévky a její přípravu zvládnete jako nic. Na přípravu celestýnských nudlí budete potřebovat:
- 1 vejce
- 150 ml mléka
- 70 g polohrubé mouky
- Dále špetku prášku do pečiva. Na ochucení špetku soli, špetku muškátového oříšku, sušené bylinky podle chuti a olej na smažení.
A jak na to? Vejce rozšleháte v mléce a přisypete mouku. Vznikne hustší palačinkové těsto. Potom přidáte prášek do pečiva, ochutíte a dobře promícháte metličkou. Necháte chvíli odležet a potom na pánvi usmažíte palačinky, které srolujete do ruličky a nakrájíte na tenké nudličky.
Celestýnské nudle nejlépe chutnají v zeleninovém či masovém vývaru. Věříme, že si je zamilujete. A když budete chtít do polévky "něco navíc", celestýnské nudle to dokonale splní.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře