Kuřecí polévka

Lendiiik Kuchařka:

Doba přípravy: 50min. Polévky 6 názorů

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

voda
4 ks kuřecích stehen
Zelenina:
mrkev
Nyní v akci
petžel
celer
masox
sůl
pepř
zavářka do polévky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vody- cca 2 litry, vložíme kuřecí stehna a nakrájenou zeleninu. Stehna uvaříme do měkka.

  2. Měkká stehna vyjmeme, odstraníme kůži, rozmělníme a vrátíme zpět do hrnce. Vhodíme masox a zavářku. Polévkové drobení - viz jiný recept. Necháme přejít varem. Podle potřeby dosolíme, jinak ochutíme (česnek, maggi apod.)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí polévka

  • Jirka trutnov Jirka trutnov(neregistrovaný)

    I já souhlasím s holkama, co šetří stehna do pekáče a použijí raději skelety. Já to dělám také tak a teké bez masoxu, pouze přidávám hned při začátku vaření jednu na čtvrtiny nakrájenou cibuli (dávala ji tam i babička) a zeleninu dám až po uvaření a obrání masa, aby nebyla rozvařená. Jen si to zpohodlňuji tím, že ji dávám už nakrájenou, mraženou ( na rozdíl od babičky):-)

    Odpovědět

  • Miki Miki(neregistrovaný)

    Taky dělám polévku ze stehen. Někdy jsou stehna levnější jak kuřecí kosti. Navíc ze stehen je i maso do polívky.Dávám bodík, přesně co jsem hledala jsem našla.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Robím ako Bibinka, z kostí je najlepší vývar akýkoľvek. Stehna by som tiež nepoužila na vývar.
    Súhlasím aj s magdalenkou, kurací vývar j sám o sebe "liekom", s výbornou chuťou, ten masox by som tam tiež nedávala. Masox dáva všetkému rovnakú chuť...nič v zlom Lenka, len mám rada, ak jedlo má svoju chuť po ingredienciách, ktoré v ňom sú...;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Škoda by bola tak silný dobrý vývar dochucovať Masoxom, v lete je po ruke petržlenová vňať, zelerová vňať, libeček. To je môj názor, Lenka, neviem, či si vyskúšala aké zázraky vňate s polievkou dokážu spraviť. Neber to v zlom, je to Tvoj recept a ten Masox je možné tam nedávať...
    (ja varím tiež skelety a chrbty, nie stehná)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Taky to tak dělám, Bibi, to by byla velká škoda, vařit stehna!:-O

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Lenko, já polévku dělám z kostry kuřete, zbytků, odřezků a křídel, ale stehna, ty bych raději upekla, těch by mi bylo na polívku škoda-nic proti tobě, je to můj názor a ten vývar vyjde chuťově nastejno a maso se taky nějaké obere.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo