Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí polévka

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lendiiik Lendiiik

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Polévka z kuřecího vývaru plná kuřecího masa, vařené zeleniny a zavářky příjemně zasytí, zahřeje, dodá tělu energii a řadu prospěšných látek. Na přípravě není nic složitého, takže ji zvládne i začátečník.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie442 kJ /
106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 509 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do osolené vody vložíme celá kuřecí stehna a na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu. Krok 2: Společně pozvolna vaříme, dokud nejsou kuřecí stehna měkká. Krok 3: Poté maso vyjmeme. Odstraníme z něj kůži, obereme od kosti a nakrájíme. Vrátíme zpět do hrnce. Krok 4: Přidáme masox a zavářku, kterou připravíme z vajíčka, mouky, mléka a špetky soli. Necháme přejít varem. Krok 5: Podle potřeby dosolíme a dochutíme.

Zveřejněno 31. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4RLJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4RLJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Kuřecí polévku vařím poměrně často, jen bez masoxu a zavářku obměňuji. Dnes s kvasnicovými nočky. Fotka přidána..:-K

Jirka trutnov 16. 3. 2013 07:57
I já souhlasím s holkama, co šetří stehna do pekáče a použijí raději skelety. Já to dělám také tak a teké bez masoxu, pouze přidávám hned při začátku vaření jednu na čtvrtiny nakrájenou cibuli (dávala ji tam i babička) a zeleninu dám až po uvaření a obrání masa, aby nebyla rozvařená. Jen si to zpohodlňuji tím, že ji dávám už nakrájenou, mraženou ( na rozdíl od babičky):-)

Taky dělám polévku ze stehen. Někdy jsou stehna levnější jak kuřecí kosti. Navíc ze stehen je i maso do polívky.Dávám bodík, přesně co jsem hledala jsem našla.

Robím ako Bibinka, z kostí je najlepší vývar akýkoľvek. Stehna by som tiež nepoužila na vývar.
Súhlasím aj s magdalenkou, kurací vývar j sám o sebe "liekom", s výbornou chuťou, ten masox by som tam tiež nedávala. Masox dáva všetkému rovnakú chuť...nič v zlom Lenka, len mám rada, ak jedlo má svoju chuť po ingredienciách, ktoré v ňom sú...;-)

Škoda by bola tak silný dobrý vývar dochucovať Masoxom, v lete je po ruke petržlenová vňať, zelerová vňať, libeček. To je môj názor, Lenka, neviem, či si vyskúšala aké zázraky vňate s polievkou dokážu spraviť. Neber to v zlom, je to Tvoj recept a ten Masox je možné tam nedávať...
(ja varím tiež skelety a chrbty, nie stehná)

Taky to tak dělám, Bibi, to by byla velká škoda, vařit stehna!:-O

Lenko, já polévku dělám z kostry kuřete, zbytků, odřezků a křídel, ale stehna, ty bych raději upekla, těch by mi bylo na polívku škoda-nic proti tobě, je to můj názor a ten vývar vyjde chuťově nastejno a maso se taky nějaké obere.

Tématické fráze:
kuřeci polevka, kureci polevka recept, kuřecí polévka pohlreich, polévka z kuřete, hrachová polévka pohlreich, polévka z kuřecích stehen, kuřecí vývar pohlreich, polevka kureci, kuřecí polívka, kuřecí polévka jinak, kuřecí polévka-recept, recept na kureci polevku, kuřecí polévka ze stehen, polévkové drobení, polevkove zavařky, kuřecí polévka ze skeletu, kuřecí polevka ze stehna, kuřecí polévky, polívka kuřecí, vývar z kuřecích stehen

Suroviny:
voda, stehno kuřecí, sůl, mrkev, petržel, celer, vejce, mouka, mléko, sůl, masox, pepř mletý

Přidat fotografie receptu