Česnekové máslo: Dodejte svému pokrmu výraznou vůni a výtečnou chuť
Česnekové máslo zvýrazní chutě a dodá celému pokrmu charakteristické aroma i lákavý vzhled. S jeho pomocí snadno vytvoříte i z jednoduchého receptu delikatesu. Takto připravené máslo lze kombinovat např. s pečivem, bramborami, těstovinami nebo zeleninou.
Máslo s česnekem a trochou soli můžete snadno připravit v domácích podmínkách. Ingredience se krásně doplňují. Česnek zvýrazní chuť a dodá pikantnost, oproti tomu máslo působí svou jemností a pokrmu dodá lesklý film, který působí lákavě a atraktivně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava česnekového másla
Snadný recept proveďte podle úvodního videozáznamu.
- Nachystejte a očistěte 12 stroužků česneku, poté je rozlisujte.
- Osolte a nechte obě potraviny společně reagovat, tomu pomůžete důkladným promícháním vidličkou.
- Do mísy vložte jedno změklé máslo (250 g) a dohladka je rozmíchejte pomocí metličky.
- K máslu přidejte připravený osolený česnek a opět promíchejte. Podle preferencí přidejte pepř.
- Tip: Do másla je možné přidat další koření, případně ještě najemno nakrájené čerstvé bylinky, např. medvědí česnek nebo naťovou petržel, které potěší právě vaše chuťové pohárky.
- Směs pečlivě zamíchejte pro správné propojení chutí a finální vyváženost.
- Hotové česnekové máslo vložte do uzavíratelné sklenice nebo zabalte do fólie.
- Před podáváním nechte vychladit v lednici.
Česnekové máslo se výborně doplňuje s domácím pečivem, výborně chutná k pečeným bramborám, je skvělé k těstovinám i ke grilované zelenině.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře