Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové máslo zvýrazní chutě a dodá celému pokrmu charakteristické aroma i lákavý vzhled. S jeho pomocí snadno vytvoříte i z jednoduchého receptu delikatesu. Takto připravené máslo lze kombinovat např. s pečivem, bramborami, těstovinami nebo zeleninou.

Máslo s česnekem a trochou soli můžete snadno připravit v domácích podmínkách. Ingredience se krásně doplňují. Česnek zvýrazní chuť a dodá pikantnost, oproti tomu máslo působí svou jemností a pokrmu dodá lesklý film, který působí lákavě a atraktivně.

Příprava česnekového másla

Snadný recept proveďte podle úvodního videozáznamu.

  1. Nachystejte a očistěte 12 stroužků česneku, poté je rozlisujte.
  2. Osolte a nechte obě potraviny společně reagovat, tomu pomůžete důkladným promícháním vidličkou.
  3. Do mísy vložte jedno změklé máslo (250 g) a dohladka je rozmíchejte pomocí metličky.
  4. K máslu přidejte připravený osolený česnek a opět promíchejte. Podle preferencí přidejte pepř.
  5. Tip: Do másla je možné přidat další koření, případně ještě najemno nakrájené čerstvé bylinky, např. medvědí česnek nebo naťovou petržel, které potěší právě vaše chuťové pohárky.
  6. Směs pečlivě zamíchejte pro správné propojení chutí a finální vyváženost.
  7. Hotové česnekové máslo vložte do uzavíratelné sklenice nebo zabalte do fólie.
  8. Před podáváním nechte vychladit v lednici.

Česnekové máslo se výborně doplňuje s domácím pečivem, výborně chutná k pečeným bramborám, je skvělé k těstovinám i ke grilované zelenině.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli