Co dát do šlehačky, aby ztuhla? Nabízíme vám několik možností
Šlehačka je ušlehaná smetana, která má více než 33 % tuku. Takovou šlehačku můžeme po ušlehání použít na zdobení dortů a zákusků pomocí cukrářského sáčku - krém je pevný a drží i řezané rýhy růžiček.
Šlehačka je lehký smetanový krém, který se používá ke zdobení převážně letních dortů, zákusků a pohárů. Někdy však smetanu nelze vyšlehat do potřebné konzistence - zůstává řídká a pokud ji šleháme déle, srazí se. Poradíme, co s ní.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co dát do šlehačky, aby ztuhla
- Klasický ztužovač šlehačky nebo jeho doma vyrobenou variantu.
- Trochu práškové želatiny nebo koupený želatinový ztužovač.
- Pudink bez vaření šlehačku krásně zahustí a dokonce i dochutí.
- Kousek hodně povoleného másla zašleháme do téměř hotové šlehačky.
- Smetanu ušleháme společně se sýrem mascarpone a získáme pevný krém.
Vyzkoušejte hustotu šlehačky při plnění pohárů, jak uvidíte ve videu. Pokud nebude krém dostatečně hustý, nebude to nikomu vadit a vy se z toho ponaučíte:
Komentáře