Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačka je ušlehaná smetana, která má více než 33 % tuku. Takovou šlehačku můžeme po ušlehání použít na zdobení dortů a zákusků pomocí cukrářského sáčku - krém je pevný a drží i řezané rýhy růžiček.

Šlehačka je lehký smetanový krém, který se používá ke zdobení převážně letních dortů, zákusků a pohárů. Někdy však smetanu nelze vyšlehat do potřebné konzistence - zůstává řídká a pokud ji šleháme déle, srazí se. Poradíme, co s ní.

Co dát do šlehačky, aby ztuhla

Máme několik možností:
  • Klasický ztužovač šlehačky nebo jeho doma vyrobenou variantu.
  • Trochu práškové želatiny nebo koupený želatinový ztužovač.
  • Pudink bez vaření šlehačku krásně zahustí a dokonce i dochutí.
  • Kousek hodně povoleného másla zašleháme do téměř hotové šlehačky.
  • Smetanu ušleháme společně se sýrem mascarpone a získáme pevný krém.

Vyzkoušejte hustotu šlehačky při plnění pohárů, jak uvidíte ve videu. Pokud nebude krém dostatečně hustý, nebude to nikomu vadit a vy se z toho ponaučíte:

 

Komentáře

Další tipy a triky