Čím nahradit ztužovač šlehačky? Potřebujete pouze dvě suroviny, které nejspíš máte doma
Smetana ke šlehání musí mít 33 % tuku a více, jinak je problém ji ušlehat pěkně do tuha. Někdy musíme sáhnout po ztužovači, aby byla pevná. Co když ho ale nemáme doma? Pomůžeme si jednoduše pomocí dvou jednoduchých ingrediencí.
Pokud máme doma vysokoprocentní šlehačku a bojíme se, že nám při šlehání neztuhne, můžeme si vyrobit ztužovač z moučkového cukru a škrobu. Postup je snadný a rychlý, obě dvě potřebné suroviny jsou trvanlivé a obvykle je máme doma v zásobě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím nahradit ztužovač šlehačky
Na domácí ztužovač šlehačky potřebujeme cukr a škrob v tomto poměru:
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce bramborového škrobu
Obě suroviny smícháme a přisypeme do misky se smetanou. Promícháme a ušleháme do požadované konzistence.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablka na másle a medu s ořechy
Přidáno před 3 minutami
Palačinková roláda s marmeládou a krémem
Přidáno před 4 hodinami
Houby v oleji
Přidáno před 19 hodinami
Kroupové rizoto s králičím masem, červenou řepou a koprovou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí stripsy z trouby s vlažným dýňovým salátem
Přidáno 5. 10. 2024 14:53
Diabetické lívanečky s kysanou smetanou a borůvkami
Přidáno 5. 10. 2024 12:27
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na krém z mascarpone a šlehačky: Díky správnému postupu bude krém pevný a perfektně dozdobí každý dort
Jak dlouho vydrží šlehačka na dortu či zákusku? Otestovali jsme 30 %, 31 %, 33 % a 40 % smetany, výsledek je překvapující
Komentáře