Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém na dorty nebo cukroví se připravuje z másla, cukru a ingrediencí, které ho nastaví, obarví, ochutí a i jinak vylepší. Příprava krému není nic složitého, ale občas se chybička vloudí a krém se srazí - někdy až po ozdobení.

Znáte ten pocit, kdy šleháte krém a on se najednou zdrcne? Zoufalství vystřídá vztek - ale možná zbytečně. Každý krém se dá zachránit - ať s menším, nebo s větším úsilím. Poradíme vám několik způsobů, jak ho ještě zachránit, a možná i vylepšit.

Co dělat, když se krém srazí

Existují postupy, kterými sražený krém zachráníme:

  • Nepřestáváme šlehat, protože jen dobře vyšlehaný krém se nesrazí ani po ozdobení cukroví a moučníků - šlehání krému trvá 5–10 minut.
  • Misku s krémem vložíme na 10–15 sekund do mikrovlnné trouby a hned šleháme, dokud se všechny částečky másla nespojí do jemného a pevného krému.
  • Do hrnce s horkou vodou vložíme misku se sraženou směsí a důkladně šleháme, dokud se nespojí do hladkého krému, který zanechává ostré brázdy.
  • Ušleháme kousek másla s cukrem a do našlehané směsi přidáváme po lžicích sraženou kaši. Vypracujeme nový, pevný a hladký krém.
Abyste předešli sražení krému, používejte suroviny pokojové teploty. Nepřidávejte do krému studené tekutiny (rum, smetanu), které krém srazí.
Na přípravu jednoho z výborných máslových krémů, který se nesráží, se můžete podívat v našem videu:

Komentáře

Další tipy a triky