Co použít místo želatiny? Máme pro vás hned dva tipy, jak ji nahradit
Bez želatiny si neumíme představit mnoho moučníků a dezertů. Ne vždy si však v obchodě vzpomeneme, že ji potřebujeme dokoupit do špajzky, a tak se může stát, že zjistíme až během přípravy dobrot, že nám chybí.
Nahradit želatinu není jen tak - náhražky musí mít co nejpodobnější vlastnosti, aby připravovaný moučník dostál své klasické podobě a chutnosti. Myslíte si, že želatinu nahradit nelze? Přesvědčte se sami, že to jde - a hned dvěma chutnými způsoby.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím a jak nahradit želatinu
Nahraďte želatinu v moučnících a dezertech za pomoci jiných, neméně dobrých surovin. Díky našim tipům připravíte dobroty i přes chybějící ingredienci, nemusíte se tak bát, že jste začali s přípravou sladkého potěšení zcela zbytečně.
- Želatinu můžete nahradit agarem, který je její čistě rostlinnou alternativou - moučníkem tak nepohrdnou ani lidé stravující se bez živočišných produktů.
- Další variantou náhražky želatiny je pudinkový prášek, který namísto v mléku uvaříte v ovocném sirupu nebo ve šťávě z kompotovaného ovoce. V tomto případě buďte obezřetní se slazením, neboť sirup i kompot jsou velmi sladké.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jestli jste věrnými fanoušky moučníků se želatinovým přelivem stejně jako my, doporučujeme vyzkoušet jogurtový dort s ovocem - ovoce díky želatině neoschne a zůstane krásně šťavnaté. Celým postupem přípravy vás provede názorné video:
Komentáře