

Mrkváče
Suroviny
- 200 g Hery
- 300 g hladké mouky
- 300 g mrkve (strouhané)
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- cukr moučka (na ozdobu)
- marmeláda
- povidla
Postup přípravy receptu
Mouku smíchám s Herou a přidám sůl, prášek do pečiva a mrkev, jemně nastrouhanou. Uhnětu těsto a nechám ho půl hodiny odpočívat. Pak těsto vyválím pomocí válečku na tenkou placku. Vykrajuji malá kolečka.
Na každé kolečko dám džem nebo povidla. Kolečka přehnu na polovinu, přitisknu okraje, aby z nich náplň nevytekla a peču v troubě předehřáté na 200°C tak dlouho, dokud není těsto zlatohnědé. Ještě zatepla posypu cukrem.
Poznámka od kuchařky
Recept dle Hery.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mrkváče
-
Naprosto vynikající, všude budete mít úspěch
Já dávám ostružinovou marmeládu
-
Dělal jsem podle stejného receptu, jen jsem použil máslo místo hery.
-
Opravdu vynikající a jednoduchý recept!!!Všem moc chutnalo, jenom se po taštičkách zaprášilo, naplnila jsem je rozvařenými jablky a o víkendu budu dělat znovu!! :o)
-
Tak zase budu zkoušet .Pořád zkouším a hledám ,ale babičku asi nenajdu .Ta dělala mrkvance a mrkvové cukroví a už nikdy jsem takové nejedl .No možná že už mně není 6 let a babička už vaří někde nahoře .
Jsou krásné ,vyzkouším . -
U nás se jim říká mrkvové šátečky. ....dělávala je moje maminka....jsou vynikající a přitom jednoduché......