Jak odblanit maso. Zkuste to podle videonávodu
Blána na masu má úkol chránit ho před poškozením a vysycháním. Ponechaná blána ale zbytečně prodlouží tepelnou úpravu a vadí při konzumaci. Proto maso odblaňujeme. Naše návodné video vám ukáže, jak na to, abychom s blánou neodřízli zbytečně velký kus masa.
Jak na odblanění masa
Potřebujete ostrý nůž. Blánu někde uprostřed uvolněte a přeřízněte. Pak držte nůž tak, aby ostří směřovalo od masa a plynulým pohybem nože a tahem za blánu s pomocí druhé ruky blánu odstraňte. Měla by vám v ruce zůstat opravdu jen blána bez masa. Asi se vám to nepovede hned poprvé a na celém kusu masa, ale cvik dělá mistra, takže po částech a dalšími pokusy maso zbavíte všeho nepotřebného.
Pokud vám na bláně přece jen zůstane nějaké maso, zkuste ho následně odškrábnout a použít jako mleté do nádivky nebo vývaru. Většinou se totiž jedná o velmi jemné maso, které by byla škoda vyhodit.
S odblaněným kusem masa si už jistě každý kuchař poradí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Medové kuřecí kousky inspirované Asií
Přidáno před 11 hodinami

Šafránová smetanová rýže s cuketou a sušenými rajčaty
Přidáno před 13 hodinami

České buchty s povidly
Přidáno 22. 9. 2023 22:53

Indická luštěninová omáčka Dhal
Přidáno 22. 9. 2023 13:20

Nepečený dezert - jogurt s malinami v čokoládě
Přidáno 22. 9. 2023 09:36

Králík na víně se smetanou a játry
Přidáno 21. 9. 2023 18:27
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře