Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní období je v plném proudu a nastává čas na voňavé moučníky z jablek či hrušek. Do sladkých moučníků jsou hrušky skvělou volbou, jelikož po upečení drží svůj tvar, nerozpadají se a lze je kombinovat s různým kořením.

Není nad koláče, které potěší chuťové pohárky a provoní během pečení celý dům. Hrušky můžete nazvat univerzálním ovocem, protože se báječně hodí nejen do moučníků, ale také výborně chutnají s ořechy, sýry či ve slaných koláčích.

Jak upéct hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč je oblíbený díky bohaté vrstvě sladkých hrušek a voní do dálky skořicí.

Na přípravu koláče budete potřebovat tyto suroviny

  1. Hrušky nejprve oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. V míse ušlehejte vejce a postupně přidejte i cukr. Do této směsi pomalu zašlehejte mouku, špetku soli a prášek do pečiva. Přilijte mléko a olej.
  3. Vyšlehané těsto vlijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem
  4. Nahoru pokládejte plátky hrušek, všechny pocukrujte a posypte skořicí.
  5. Moučník vložte do předem vyhřáté trouby a pečte na 180 °C přibližně 30 minut.
  6. Směs na zalití připravte rozehřátím másla, přidejte med i cukr a na závěr přimíchejte rozšlehaná vejce.
  7. Před koncem pečení vytáhněte koláč ven z trouby, polijte máslovou polevou a znovu dejte zapéct na 20 minut.

Pojďte si upéct lahodný francouzský koláč, kterým můžete pohostit celou rodinu i přátelskou návštěvu. Koláč můžete poklást čerstvými kousky ovoce nebo hruškovým kompotem. Napište nám do komentáře, jak se vám moučník povedl.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky