Jak upéct hruškový koláč? Karamelová krusta na povrchu se rozplývá na jazyku
Podzimní období je v plném proudu a nastává čas na voňavé moučníky z jablek či hrušek. Do sladkých moučníků jsou hrušky skvělou volbou, jelikož po upečení drží svůj tvar, nerozpadají se a lze je kombinovat s různým kořením.
Není nad koláče, které potěší chuťové pohárky a provoní během pečení celý dům. Hrušky můžete nazvat univerzálním ovocem, protože se báječně hodí nejen do moučníků, ale také výborně chutnají s ořechy, sýry či ve slaných koláčích.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč je oblíbený díky bohaté vrstvě sladkých hrušek a voní do dálky skořicí.
Na přípravu koláče budete potřebovat tyto suroviny:
- Hrušky nejprve oloupejte a nakrájejte na plátky.
- V míse ušlehejte vejce a postupně přidejte i cukr. Do této směsi pomalu zašlehejte mouku, špetku soli a prášek do pečiva. Přilijte mléko a olej.
- Vyšlehané těsto vlijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem.
- Nahoru pokládejte plátky hrušek, všechny pocukrujte a posypte skořicí.
- Moučník vložte do předem vyhřáté trouby a pečte na 180 °C přibližně 30 minut.
- Směs na zalití připravte rozehřátím másla, přidejte med i cukr a na závěr přimíchejte rozšlehaná vejce.
- Před koncem pečení vytáhněte koláč ven z trouby, polijte máslovou polevou a znovu dejte zapéct na 20 minut.
Pojďte si upéct lahodný francouzský koláč, kterým můžete pohostit celou rodinu i přátelskou návštěvu. Koláč můžete poklást čerstvými kousky ovoce nebo hruškovým kompotem. Napište nám do komentáře, jak se vám moučník povedl.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře