Očistit a připravit hrušky na další zpracování zvládne podle našeho videa úplně každý. Ovoce se hodí do moučníků a k zavařování
Hrušky jsou velmi oblíbeným ovocem, které se pěstuje běžně i na našich zahradách. Jíme je především čerstvé, ale připravujeme z nich také výtečné moučníky a můžeme je zavařovat.
Hrušky na moučník nebo na zavařeniny potřebujeme očistit. Dobře je omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak je očistíme.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Jak hrušky očistíme
Je to zcela jednoduché:
- Omyté hrušky rozčtvrtíme. Rozřízneme je podélně na polovinu a poloviny ještě rozpůlíme.
- Stopku, zbytky okvětí i jádřinec z připravených částí odstraníme nožem.
- Takto postupujeme u všech rozčtvrcených hrušek.
- Tip: Proti zhnědnutí hrušky pokapeme citronovou šťávou.
Pokud potřebujeme odstranit i slupku, použijeme škrabku na ovoce a zeleninu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřová pečeně s pikantní omáčkou
Přidáno před 20 hodinami

Chřestová polévka s vejci, kapií a červeným pepřem.
Přidáno před 20 hodinami

Rychlý hrnečkový koláč s ovocem z mrazáku
Přidáno před 23 hodinami

Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Přidáno 27. 5. 2023 08:58

Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Přidáno 26. 5. 2023 18:39

Chuťovky s pomazánkou z tvarohu, uzeného sýra a krenexu
Přidáno 26. 5. 2023 18:35
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.