Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušky jsou velmi oblíbeným ovocem, které se pěstuje běžně i na našich zahradách. Jíme je především čerstvé, ale připravujeme z nich také výtečné moučníky a můžeme je zavařovat.

Hrušky na moučník nebo na zavařeniny potřebujeme očistit. Dobře je omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak je očistíme.

Jak hrušky očistíme

Je to zcela jednoduché:

  1. Omyté hrušky rozčtvrtíme. Rozřízneme je podélně na polovinu a poloviny ještě rozpůlíme.
  2. Stopku, zbytky okvětí i jádřinec z připravených částí odstraníme nožem.
  3. Takto postupujeme u všech rozčtvrcených hrušek.
  4. Tip: Proti zhnědnutí hrušky pokapeme citronovou šťávou.

Pokud potřebujeme odstranit i slupku, použijeme škrabku na ovoce a zeleninu.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více