Hruškový koláč se smetanou

mika59 Kuchařka: mika59

Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 9 názorů

Suroviny

200 g hladké mouky
110 g másla nebo Hery
1 vejce
1 vanilkový cukr
60 g cukr moučka
citronová kůra
skořicový cukr
lžíce rozpuštěného másla
hrušky
200 g zakysané smetany
2 lžičky vanilkového pudingu
cukr
3 lžičky meruňkového džemu
kapka rumu
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku si prosejeme na vál, nastrouháme tuk a přidáme zbytek přísad. Rychle zpracujeme těsto a dáme na půl hodiny do lednice.

  2. Mezitím si smícháme smetanu s cukrem a pudingem. Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky.

  3. Těsto vyválíme a vložíme do kulaté formy. Natlačíme do okrajů a zvedneme do boků.

  4. Dno těsta propícháme vidličkou a rozetřeme smetanu. Na ní uložíme plátky hrušek kolem dokola. Pokapeme máslem a posypeme skořicovým cukrem.

  5. Pečeme na 180°C cca 30-35 minut do zrůžovění.

  6. Před koncem pečení potřeme zředěným džemem s rumem a necháme krátce zapéct.

Poznámka

Forma má 28 cm.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hruškový koláč se smetanou

Tématické fráze: hruskovy kolac hruškový koláč se smetanou hruškový koláč se zakysanou smetanou hruskovy kolac recept recept na hruškový koláč hruškový koláč bez mouky buchta s hruskami a zaksanou smetanou kolac hruskovy kolac se smetanou hruškový koláč s drobenkou a zakysanou smetanou recept na hruškový koláč ze zakysanou smetanou hruskovy kolac s pudingem hruškový koláč top recepty hruškový koláč se zakys.smetanou, tvarohem a pudingem hruškový recept švýcarský hruškový koláč se zakysanou smetanou švýcarský hruškový koláč recept kolac hrusky smetana hruškový koláč se zakysanou smetanou a herou hruškový koláč ze zakysané smetany

Zapomněl/a jsem heslo