Jak uvařit buřtguláš? Klasický pokrm z brambor a uzeniny miluje celá rodina
Buřtguláš je tradiční česká klasika, kterou si každý dělá tak trochu po svém a přesto má vždy dokonalou chuť. Prakticky se jedná o levnější variantu klasického guláše, která se často připravuje pro velkou skupinu lidí.
Bramborový guláš vznikl ve snaze nahradit v guláši maso jinou surovinou. Vybrat můžete jakoukoli uzeninu - buřty, párky, klobásy nebo točený salám. Z minima surovin tak připravíte báječný pokrm, který je milovaný po generace.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit buřtguláš
Klasický bramborový guláš je spořivý pokrm za pár korun, který zasytí celou rodinu. Navíc je na přípravu snadný i pro začínající kuchaře.
Na 4 porce guláše budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve nakrájejte uzeninu a očištěné brambory na menší kostky. Dále oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno.
- Ve větším hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli do sklovita. K cibuli poté přidejte uzeninu, osolte a opepřete. Uzeninu nechte opéct, aby se v guláši nerozvařila.
- Mezitím oloupejte česnek a stroužky utřete se solí.
- Jakmile je uzenina opečená, zasypejte ji sladkou i pálivou paprikou, aby měl guláš pěknou barvu.
- Promíchejte a po krátké chvíli zalijte horkou vodou, aby paprika nezhořkla.
- Do guláše přidejte nakrájené brambor a utřený česnek, zasypejte trochou majoránky. Provařujte 10–15 minut, dokud nebudou brambory měkké.
- Nyní připravte záklechtku - v hrnku vody rozšlehejte metličkou hladkou mouku, kterou zahustíte guláš. Posléze do guláše přidejte i smetanu a nechte provařit.
- Guláš podle sebe dochuťte, pro tmavší barvu můžete přidat papriku, dosolit nebo ještě zjemnit další smetanou.
- Buřtguláš chutná nejlépe s krajícem čerstvého chleba.
Pojďte si připravit k víkendovému obědu chutný bramborový guláš, kterým zaručeně potěšíte všechny strávníky. S přípravou vám pomůže úvodní videorecept, který vás provede krok za krokem. Napište nám do komentáře, jak vám guláš chutnal.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře