

Šči z kysaného zelí
Suroviny
- 25 dkg hovězího předního masa
- kořenová zelenina
- cibule
- 13 dkg kyselého zelí
- lžíce sádla
- sůl
- pepř
- 1/2 bobkového listu
- 1 kyselá okurka
Postup přípravy receptu
Hovězí maso uvaříme s kořenovou zeleninou do měkka.
Na sádle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme k ní kyselé předkrájené zelí, bobkový list, opepříme a dusíme.
Pak přidáme na kousky pokrájené vařené maso a zalijeme polévku.
Naposled přidáme kyselou okurku nakrájenou na jemné kousky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Šči z kysaného zelí
-
Právě tuhle polévku jsem dnes chtěla uvařit, ale jaksi jsem doma neměla maso
Až koupím určitě uvařím a už se na ní těším
-
a já měla dnes obyč.zeleninovou s rýží
-
VYNIKAJÍCÍ polévka!
Malinko jsem si upravila postup. Maso jsem dusila se zeleninou a zelí zvlášť s bobkovým listem. Pak jsem vše spojila a přidala jeden kus okurky. Jen se divím, že ještě nikoho nenapadlo to uvařit. Maso jsem měla ze žeber, u nás prodávají tzv. "hovězí surovinu" za 25 kč tak jsem to pořádně ořezala a měla masa plno a ještě mi zbyly super kosti na vývar.