

Utopenci od dědy Milana
Suroviny
- 6 nožek párkového
- 6 menších cibulí
- Nálev:
- ocet
- voda
- olej
- kečup
- hořčice
- sojová omáčka
- worchestrová omáčka všeho 5 lžíc
Postup přípravy receptu
Nálev si svaříme v hrnci.
Do dvou sklenic (0,7 l) dáme do půlky nakrájené na kolečka párky a cibuli, zalijeme horkým nálevem , doplníme sklenice opět párkem a cibulí a vlijeme zbytek nálevu.
Poznámka od kuchařky
Není třeba nechávat uležet.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Utopenci od dědy Milana
-
-
Xenifer836, čti znovu, vždyť je to tam-všeho(co je před tím vyjmenované) 5 lžic
t.zn.5 polévkových lžic
-
Šárkoproč si nenapsala kolik se tám všechno dává
-
Zkusila jsem je naložit,jsem zvědavá jací budou,když je Drobek moc nechválí
-
Zkusil jsem, sněd jsem to a nadšenej teda nejsem. Utopenci po čínsku zkrátka nejsou to pravé, aspoň pro ná
s.
-
Já když dělám utopence, tak z celých špekáčků, které nakrojím a řez namažu hořčicí a okořením čili a pepřem. Pak skládám do 3l sklenice spolu s cibulí a zalévám octovým nálevem s kořením (bobkový list, nové koření pepř). Chtějí tak týden uležet, ale namají chybu. Zkusím někdy i tvojí variantu, Šárko, a uvidím, co mi na to manžel řekne.
-
Kdysi mi kdosi poradil nalít navrch trošičku oleje. Od té doby to dělám, utopenci jsou pak potaženi lehce hamťavou vrstvou a je to mňam. Aspoň u nás doma.
Tenhle recept ovšem ihned tisknu a zařazuju, protože už mám hlad. -
Jani, vyzkoušej třeba jen 1 sklenici s tou hořčicí, ani se nebudu sázet, že vám bude chutnat
-
No, já dělám něco jako "Dědovy utopence" Je to hodně podobné, ale nejde tam hořčice a taky se dají skoro hned konzumovat. Taky jsou vždycky hned pryč