Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa jsou univerzální surovinou a připravit je můžete na nespočet způsobů. Díky rychlé tepelné úpravě máte rychle na stole báječný oběd či večeři. Kombinace hořčice, smetany a worcesteru vám doslova vyrazí dech.

Pokrmy z kuřecích prsou oceníte především pro rychlou a snadnou přípravu. K tomuto receptu postačí pouze několik základních surovin, které najdete v lednici, a vykouzlíte lahodný pokrm, který bude chutnat všem strávníkům.

Jak připravit kuřecí prsa

Kuřecí prsa s omáčkou jsou jednoduše zapečete v troubě a jemná omáčka z výpeku a hořčice vás uchvátí.
Na přípravu 4 porcí budete potřebovat tyto suroviny:  500 g kuřecích prsou, hladkou mouku, sladkou červenou papriku, 3 stroužky česneku, sůl, pepř,

  1. Kuřecí prsa nejprve omyjte studenou vodou a očistěte od blán.
  2. Nakrájené plátky prsou lehce naklepejte, poté osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem.
  3. Nyní v míse smíchejte mouku s mletou paprikou a plátky masa v ní obalte.
  4. Rozehřejte na pánvi máslo a prsa orestujte (lze použít také přepuštěné máslo, případně k máslu přidejte trochu oleje, aby nedošlo k připalování).
  5. Opečené maso vložte do zapékací mísy, na každý plátek dejte kousek másla, přikryjte alobalem a vložte na 20 minut do trouby zapéct.
  6. Výpek jemně zaprašte moukou a promíchejte. Dále přidejte hořčici i smetanu, případně rozřeďte vývarem, dochuťte worcesterovou omáčkou a chvíli povařte.
  7. Dále nakrájejte cibuli na kolečka a opečte dozlatova. Kuřecí plátky podávejte přelité hořčičnou omáčkou, ozdobte je opečenou cibulkou a jako přílohu podávejte opékané brambory.

Nevíte si rady, co k rychlé večeři či obědu? Kuřecí prsa s omáčkou jsou s pomocí videonávodu rychle připravená a zaručeně za ně získáte velkou chválu. Podělte se s námi v komentářích o zkušenosti, jak se vám tento pokrm povedl.

Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky