Jak uvařit kuřecí prsa s omáčkou? O pestré dochucení se postará hořčičná omáčka
Kuřecí prsa jsou univerzální surovinou a připravit je můžete na nespočet způsobů. Díky rychlé tepelné úpravě máte rychle na stole báječný oběd či večeři. Kombinace hořčice, smetany a worcesteru vám doslova vyrazí dech.
Pokrmy z kuřecích prsou oceníte především pro rychlou a snadnou přípravu. K tomuto receptu postačí pouze několik základních surovin, které najdete v lednici, a vykouzlíte lahodný pokrm, který bude chutnat všem strávníkům.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit kuřecí prsa
- Kuřecí prsa nejprve omyjte studenou vodou a očistěte od blán.
- Nakrájené plátky prsou lehce naklepejte, poté osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem.
- Nyní v míse smíchejte mouku s mletou paprikou a plátky masa v ní obalte.
- Rozehřejte na pánvi máslo a prsa orestujte (lze použít také přepuštěné máslo, případně k máslu přidejte trochu oleje, aby nedošlo k připalování).
- Opečené maso vložte do zapékací mísy, na každý plátek dejte kousek másla, přikryjte alobalem a vložte na 20 minut do trouby zapéct.
- Výpek jemně zaprašte moukou a promíchejte. Dále přidejte hořčici i smetanu, případně rozřeďte vývarem, dochuťte worcesterovou omáčkou a chvíli povařte.
- Dále nakrájejte cibuli na kolečka a opečte dozlatova. Kuřecí plátky podávejte přelité hořčičnou omáčkou, ozdobte je opečenou cibulkou a jako přílohu podávejte opékané brambory.
Nevíte si rady, co k rychlé večeři či obědu? Kuřecí prsa s omáčkou jsou s pomocí videonávodu rychle připravená a zaručeně za ně získáte velkou chválu. Podělte se s námi v komentářích o zkušenosti, jak se vám tento pokrm povedl.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře