Kuřecí plněná prsa s pepřovou omáčkou

BILKOVAI Kuchařka: BILKOVAI

Doba přípravy: 1,5 hod 4 porce Drůbeží maso 20 názorů

Suroviny

4 kuřecí prsa bez kůže
sekaný špenát
2 nožičky čabajky nebo jiné pikantní suché klobásky typu čabajka
pepř mletý
sůl
koření na kuře od Kotány "Pečené kuře"
naložený zelený pepř
olej
máslo
mouka hladká
masox
sladká smetana
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sekaný špenát podusíme v malém množství vody, osolíme. Prsa nakrojíme tak, že v nich uděláme kapsu. Vnitřek osolíme, opepříme a lehce okořeníme kořením "pečené kuře". Vezmeme vychladlý podušený špenát a spolu s rozpůlenou klobásou dáme dovnitř kapsy. Pomocí párátek sepneme. Posypeme i zvenčí kořením "pečené kuře".

  2. Na pánev dáme olej a ze všech stran prsa opečeme, aby se zatáhla. Potom mírně podlejeme vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Můžeme dát i do trouby. Já dělala na pánvi na sporáku.

  3. Až jsou prsa měkká, tak je vyjmeme a do výpeku přidáme lžíci másla, přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme světlou jíšku. Tu zředíme vodou a jedním deci smetany na požadovanou hustotu omáčky. Přidáme 2 lžíce zeleného naloženého pepře, špetku mletého pepře a půl kostky masoxu. Provaříme, až je omáčka hladká.
    Podáváme s opečenými bramborami na sucho v troubě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 86 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí plněná prsa s pepřovou omáčkou

  • Anežka Bílá Anežka Bílá(neregistrovaný)

    Doma děláme totéž bez špenátu, protože ho nesnášíme. Recepty tohoto druhu obsahující špenát se zvyknou nazývat "florentínské, nebo à la Florencie".

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Ivulinko,děkuji:-K:-K:-8

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Ivetko, tahle nádherná dobrota na mě pokukuje z náhodných receptů, musím tedy pochválit nádherné fotky a dokonalý recept:yes:

    Odpovědět

  • Havranek Havranek

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Andrejko, ta omáčka je narůžovělá proto, že ta prsa jsem okořenila i zvenčí kořením "Pečené kuře", které má oranžovou barvu. A protože ta omáčka se dělá ve výpeku po tom kuřeti, tak je narůžovělá. A ještě jsem zapomněla napsat, že do ní dávám i smetanu. V receptu jsem to upravila;-) Omlouvám se:-8

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Omáčky se zeleným pepřem mám ráda:-p:yes:. Od čeho je Ivetko ta omáčka taková narůžovělá, od té čabajky?

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Bahulko, jak jsem psala Sebeně, tak už jsou spapané:-)) Ale, až budu dělat příště, tak Ti dám vědět. No, nemáme to k sobě daleko;-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Kdy můžu přijít :-? Moc lákavé:yes:+

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • rebeka rebeka

    luxusní foto a mňamkozní papu:yes::yes::-p;-) asi taky prubnu;-):-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Sebi, my už jsme to sežr.... Příště dám vědět, jo? Já tu tvou krkovici bych si taky hned dala:-*:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Mňam, hned bych si dala :-p:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p moc pěkné:yes::-K

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Vyměním porci krkovice za porci plněných prsíček s pepřovkou;-):-p:yes::-K:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kureci maso s peprovou omackou kureci prsa na pepri steak s pepřovou omáčkou krůtí steak s pepřovou omáčkou kuřecí steak na pepři kuřecí maso na zeleném pepři steak s pepřovou omáčkou recept kuřecí prsa s omáčkou kuřecí prsa na zeleném pepři krůtí prsa s pepřovou omáčkou kuře na pepři kuřecí steak s omáčkou kuře na zeleném pepři kuře na zeleném pepři kureci na zelenem pepri plněná kuřecí prsa kuřeci na pepři krůtí prsa na pepři kuřecí maso na pepři kachni prsa s pepřovou omačkou

Zapomněl/a jsem heslo