Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rádi připravujete pokrmy jiným způsobem? V tom případě vyzkoušejte bezmasý tatarák, který si zamilují i ti, co na maso nedají dopustit. Tatarák z tvarůžků a camembertu chutná dokonale na topince s česnekem.

Klasický tatarák (alias tatarský biftek) je připravený ze syrové hovězí svíčkové, která je namletá a dochucená. I milovníci masa si mohou ale pochutnat na bezmasém tataráku, který chutná podobně skvěle na topince potřené česnekem. 

Jak připravit bezmasý tatarák

Tatarák z tvarůžků a camembertu si vychutnají hlavně ti, kteří zbožňují aromatické sýry. Připravit jej můžete i jako lehké pohoštění ke sklence vína.

Na jednu dávku tataráku budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve sýry nastrouhejte na hrubém struhadle. Červenou i jarní cibulku nakrájejte nadrobno a přidejte k sýrům.
  2. Dále přimíchejte pivo, olej a všechny ostatní suroviny k dochucení.
  3. Směs důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily, případně tatarák dochuťte solí, pepřem a chilli.
  4. Hotový bezmasý tatarák nechte krátce uležet a podávejte s čerstvými topinkami potřenými česnekem.

Bezmasý tatarák je na přípravu jednoduchý a hotový během několika minut. Snadno tak vytvoříte lehkou večeři či pohoštění pro návštěvu. Vyzkoušejte recept pomocí rychlého videa a dejte nám vědět do komentáře, jak se vám povedl.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli