Jak se dělá medová omáčka? Sladký medový přeliv k pečenému masu nemá chybu
Med je hustá, sladká, lepkavá látka zlatohnědé barvy, kterou produkují včely. Je nejen univerzálním sladidlem ve sladké kuchyni, ale své uplatnění najde i při pečení masa a k přípravě sladkých omáček a dipů.
Medovou omáčku připravujeme nejen k přelití ovoce, ale její sladkoslanou variantu i k dochucení pečeného a grilovaného masa. Med využijeme na marinády k naložení masa i ke zmírnění pálivosti pikantních omáček a masových šťáv.
Jak připravit medovou omáčku
Ve třech jednoduchých krocích připravíme vynikající marinádu, dip i omáčku:
- Na 3 lžicích oleje krátce opečeme 2–3 stroužky nadrobno nasekaného česneku.
- K česneku přidáme 100 ml smetany, 1 lžíci medu a 1 lžíci hořčice.
- Směs prošleháme, osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.
Omáčkou můžeme přelít jemné kuřecí maso, podlít vepřové plátky, přidat ji do salátu nebo ji použít jako dip ke grilovanému masu. Myslíte, že med se k masu nehodí? Zkuste kuře pečené na medu a česneku a budete se olizovat až za ušima:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře