Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak grilovat vepřové koleno: Vyzkoušejte 3 kroky k chutnému jídlu a pár tipů navíc
Zdroj: Pixabay

Grilování kolena je perfektní způsob, jak spojit rodinu i přátele dohromady. Málokdo odolá pozvání na šťavnaté masíčko. Je ale třeba počítat s delší časovou přípravou a to jak při marinování, tak i při samotném grilování.

Kolena před pečením můžeme ještě povařit, postačí 90–120 minut. Nebudeme je potom muset grilovat tak dlouho. Použít lze i uzené koleno, které bude chuťově také zajímavé. Je dobré kolena před grilováním nechat odpočinout v marinádě, alespoň 12 hodin.

Jak grilovat vepřové koleno

Kartáčem řádně očištěný gril rozpálíme na 220–250 °C.

  1. Koleno, které jsme marinovali několik hodin, dáme na hliníkový tácek bez děr, potřeme marinádou a podlijeme pivem. Můžeme použít i černé pivo, které dodá koleni karamelovou chuť.
  2. Gril uzavřeme a grilujeme 2–2,5 hodiny. Každých 30 minut potřeme marinádou.
  3. Podáváme s grilovanou zeleninou, křenem a chlebem.

Ke grilovanému koleni se hodí různé omáčky. Ty si můžete zakoupit v obchodě a nebo si je připravit doma. V našem videoreceptu vám ukážeme, jak si připravit česnekovou omáčku k masu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky