Květák v kořeněné medové omáčce

hosta Kuchařka: hosta

Zeleninová jídla 5 názorů

Suroviny

1/2 květáku
1 jarní cibulka
Omáčka:
3 lžíce medu
2 rozmačkané stroužky česneku
1 lžíce sušené cibule
5 lžic vody + 2 lžičky škrobu
1 1/2 lžíce tamari nebo sójové omáčky
1/2 – 1 lžičky chilli omáčky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 200 st.C. Syrové květákové růžičky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte je přibližně 20 minut, dokud nebude květák měkký. Pokud se vám bude během pečení zdát, že květák zbytečně vysychá, můžete jej pokapat vodou.

  2. Mezitím si připravte omáčku. Všechny suroviny (kromě škrobu a vody) smíchejte v kastrůlku, povařte a promíchejte. a dejte na plamen. Přiveďte k varu a promíchejte dohladka. V hrnku smíchejte vodu se škrobem, přidejte do omáčky a povařte dohusta.

    Růžičky zalijte omáčkou, promíchejte a posypte nasekanou jarní cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květák v kořeněné medové omáčce

Tématické fráze: květák recepty recepty z květáku pečený květák med sojová omáčka recept peceny květák sojova omacka květák po indicku ve sladkokyselé omáčce peceny kvetak v medovo cesnekove omacce zapečený květák v medové omáčce kořeněný kvetak peceny koreneny květák příprava květákové omáčky medový květák s bramborem květák v sojové omáčce pečený květák po indicku

Zapomněl/a jsem heslo