Jak sloupnout pečicí papír z upečeného těsta? Vybereme si jednu ze 4 možností
Pečicí papír se vyrábí z celulózy a poté se potahuje silikonem. Díky tomu funguje jako jednorázová vložka mezi plechem či formou a samotným pokrmem. Nedochází tak k připečení jídla na plech, ale na papír.
Pečicí papír už patří mezi základní kuchyňské pomocníky. Doba vymazávání a vysypávání plechů a jednoduchých forem pomalu končí. Každá kuchařka nepřilnavý papír uvítá při pečení piškotových korpusů, nadýchaných řezů i rolád.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak sejmout pečicí papír z upečeného těsta
Vybereme si jednu ze čtyř možností:
- Plech s teplým těstem opatrně převrátíme na utěrku nebo na druhý papír, uchopíme ho za kratší okraj a pomalu ho sloupneme.
- Papír, který nejde sejmout, navlhčíme pomocí mokré utěrky a když zvlhne, od kraje ho opatrně sloupneme.
- Horké těsto (například na roládu) zbavíme papíru tak, že ho za okraj opatrně nadzvedáváme a přichycené těsto seškrábneme nožem.
- Přichycení papíru zabráníme, když ho před vložením či nalitím těsta potřeme olejem nebo máslem.
Pokud se těsto vyboulí a přichytí nad papírem k plechu, odřízneme ho opatrně nožem a papír po použití vyhodíme.
Komentáře