Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak sloupnout pečicí papír z upečeného těsta? Vybereme si jednu ze 4 možností
Zdroj: Freepik, jcomp

Pečicí papír se vyrábí z celulózy a poté se potahuje silikonem. Díky tomu funguje jako jednorázová vložka mezi plechem či formou a samotným pokrmem. Nedochází tak k připečení jídla na plech, ale na papír.

Pečicí papír už patří mezi základní kuchyňské pomocníky. Doba vymazávání a vysypávání plechů a jednoduchých forem pomalu končí. Každá kuchařka nepřilnavý papír uvítá při pečení piškotových korpusů, nadýchaných řezů i rolád.

Jak sejmout pečicí papír z upečeného těsta

Vybereme si jednu ze čtyř možností:

  1. Plech s teplým těstem opatrně převrátíme na utěrku nebo na druhý papír, uchopíme ho za kratší okraj a pomalu ho sloupneme.
  2. Papír, který nejde sejmout, navlhčíme pomocí mokré utěrky a když zvlhne, od kraje ho opatrně sloupneme.
  3. Horké těsto (například na roládu) zbavíme papíru tak, že ho za okraj opatrně nadzvedáváme a přichycené těsto seškrábneme nožem.
  4. Přichycení papíru zabráníme, když ho před vložením či nalitím těsta potřeme olejem nebo máslem.

Pokud se těsto vyboulí a přichytí nad papírem k plechu, odřízneme ho opatrně nožem a papír po použití vyhodíme.

Komentáře

Další tipy a triky